STOCKHOLM. Tisdagen den 9 hölls marschen i Salem för att hedra minnet av den bortgångne Daniel Wretström. Motståndsrörelsen var på plats med ett tjugotal kamrater för att visa solidaritet.

Foto: Thomas Ölund.

Foto: Thomas Ölund.

Salemmarschen är en årlig marsch som hålls för att hedra Daniel Wretström, en ung nationalist som fick betala det ultimata priset för sitt engagemang. Daniel avled den 9 december år 2000 vid en busshållplats i Salem efter det att han attackerats av en grupp invandrare.

Gruppen ska ha misshandlat Daniel brutalt för att sedan avsluta dådet med att upprepade gånger hugga honom med en kniv. Daniel blev bara 17 år gammal.

Marschen började en bit ifrån platsen där Daniel avled. Kamraterna ställde upp sig på led två om två med tända facklor för att stillsamt tåga för Daniels minne.

Foto: Thomas Ölund.

Foto: Thomas Ölund.

Väl framme lades det ner en bild av Daniel och de medverkande fick ställa ner ljus och blommor vid hans sida. Ett tal hölls sedan av arrangören som kort beskrev händelseförloppet dagen då det hemska dådet begicks.

Foto: Thomas Ölund.

Foto: Thomas Ölund.

Efter talet hedrades Daniel med en tyst minut. Sedan fick de medverkande en chans att själva säga något. Det påpekades att efter 14 år är det fortfarande många som ansluter sig till marschen. Kvällen avslutades på plats och folk begav sig hemåt med Daniel i sina tankar.

Foto: Robin Abony.

Foto: Robin Abony.

Daniel fick ge sitt liv för det han trodde på och han kommer alltid att leva vidare genom sin familj och sina kamrater. Vila i fred Daniel Wretström. Vi glömmer aldrig, vi förlåter aldrig!


  • Publicerad:
    2014-12-19 18:10