LEKSAND. Nordiska motståndsrörelsens ökade närvaro i Leksand har lett till hets och lögner från meningsmotståndare och media.

Nordiska motståndsrörelsens Näste 5 har under en tid valt att öka sin närvaro i Leksand. Flera offentliga flygbladsutdelningar har anordnats i Leksands centrum. Detta har lett till att Vänsterpartiet i Leksand på sin Facebook-sida och Dalarnas Tidningar på sin nyhetssida spridit lögner om Motståndsrörelsens aktiviteter i staden.

Efter att Motståndsrörelsen anordnade en offentlig flygbladsutdelning lördagen den 20 februari ljög Vänsterpartiet i Leksand om aktionen på sin Facebook-sida. De skriver att aktivisterna som delade flygblad ”skrämmer nyanlända som vill in på Coop och handla”. Aktivister som deltog på aktionen uppger att detta så klart inte stämmer.

Skärmdump från Facebook.

Efter den här aktionen kände sig vissa meningsmotståndare så provocerade av Motståndsrörelsens närvaro i Leksand så de var tvungna att hetsa på sociala medier.

Lördagen den 27 februari var Motståndsrörelsens Näste 5 återigen på Leksands gator för att sprida det nationalsocialistiska budskapet. På plats fans även Vänsterpartiet Leksand och diverse ”antirasister”.

Stoppa massinvandringen.

Under aktionens gång uppstod en hel del intressanta diskussioner och stämningen var lugn i det stora hela, bortsett från någon enstaka ”antirasist” som ville hävda sig.

Pär Sjögren i diskussion med vänsterpartist.

När aktionen började lida mot sitt slut anlände polisen till platsen. De samtalade en stund med nästeschefen Pär Sjögren om huruvida det var lagligt att dela ut flygblad på platsen eller ej. Det slutade ändå med att en anmälan upprättades eftersom polismannen i detta fall inte känner till svensk lagstiftning inom området. Polisen upprättade ingen anmälan mot Vänsterpartiet som stod på samma plats och delade flygblad utan att sökt tillstånd, vilket var exakt samma sak som Motståndsrörelsen gjorde.

Aktivisterna valde att avrunda aktionen som pågått under flera timmar och begav sig till sina bilar för hemfärd. I Dalarnas Tidningar har man skrivit att polisen upplöste aktionen vilket inte stämmer. Polisen har själva tillrättavisat Dalarnas Tidningar i ett pressmeddelande som Nordfront skrev om igår.

Under hemresan blev några av aktivisterna stoppade och fick sin bil genomsökt av civilklädd polis. Efter en stund dök även en ”målad” polisbil upp. Polisen hittade inget i aktivisternas bil och de fick fortsätta hemåt.

Aktivist till vänster och civilklädd polis till höger.

När det gäller att störa politisk opposition verkar det inte som att det finns brist på resurser inom polisen. Minst tre patruller, alltså sex poliser, sattes in mot Motståndsrörelsen under dagen.

Civil polispatrull stoppar aktivister.

Civil polispatrull stoppar aktivister.

Aktiviteten i lördags ses som lyckad och de boende i Leksand har än en gång fått ta del av Motståndsrörelsens budskap. Vill du också vara med och skapa en bättre framtid för vårt folk? Anslut dig till Nordiska motståndsrörelsen.


  • Publicerad:
    2016-02-29 16:00