AKTIVISM. Lördagen den 1 juli slöt partimedlemmar och aktivister ur Nordiska motståndsrörelsens Näste 1 upp i Stallarholmen för att sprida propaganda till besökarna av den vikingafestival som hålls där årligen.

Festivalen var verkligen välbesökt, och för den som tog sig till platsen med bil kunde det bli en viss utmaning att hitta en parkeringsplats. Vädret skiftade mellan soligt och molnigt, men varmt var det hela tiden. Förvånansvärt många människor som gick på marknaden tog vikingatemat på fullaste allvar, och hade klätt upp sig i sina finaste vikingatida kläder. Särkar, tunikor, bylsiga byxor och vida kjolar. Somliga klädde sig färgglatt, andra mer avskalat. Såväl hövding som träl var på besök i Stallarholmen denna helg.

Motståndsrörelsens aktivister spred ut sig och ställde sig vid de båda ingångarna för att dela ut flygblad om några av de globalister som styr och ställer bakom kulisserna i världspolitiken till marknadens besökare. Flertalet av de förbipasserande tog glatt emot flygbladen, och vissa stannade till för att utbyta några ord med flygbladsutdelarna, men på andra håll var minerna inte lika glada.

En blond man, som hade ett väldigt ariskt utseende – möjligtvis var han till och med vikingaättling själv – kom ut från marknadsområdet. Han påstod sig vara marknadens arrangör och han var mycket missnöjd över att Motståndsrörelsen var närvarande. Han påstod att man inte fick stå där vid marknadens entré och dela ut propaganda, eftersom att området var arrenderat, varpå han blev upplyst om att på de platser där allmänheten har tillträde, där har även var och en rätt att bedriva politisk opinionsbildning, så även nationalsocialister.

Mannen försvann därefter bort en liten stund, för att sedan återvända med en soptunna som han placerade precis vid ingången. Därefter började han uppmuntra de som hade tagit emot flygbladen till att slänga dessa utan att läsa dem. Han sade att om det stod Nordiska motståndsrörelsen fritt att dela ut flygblad, så stod det honom fritt att uppmana folk till att slänga dem också. Svaret mannen fick var att ja, det fick han, men att det bara fick honom att se ut som en riktig idiot när han gjorde det. Han gjorde en min, grymtade till och försvann sedan bort igen.

En intresserad flanör.

Borta vid den andra entrén gick en grupp om fyra man fram till Motståndsrörelsens aktivister och hotade dessa med att om de inte försvann från platsen, så skulle de minsann allt se till att de kördes bort därifrån. När dessa blev informerade om att de gärna fick försöka sig på detta, om de kände sig manade, så drog de sig tillbaka till festivalområdet igen, plockade upp sina telefoner och ringde efter polisen. Ena riktiga vikingar! Modigt värre.

När nästet ansåg sig klara för dagen så återvände aktivitetens deltagare till bilarna för att bege sig till nästa anhalt för dagen, vilket var ett månadsmöte. På väg från Stallarholmen mötte aktivisterna en polisbil och en polisbuss som var på väg mot vikingafestivalen. Bra prioriterat där, polisen.

När månadsmötet var avklarat så var det dags för socialt umgänge i form av grillning och gemensam middag, denna dagen till ära för en av Näste 1:s aktivister, Linus Vosthenko, som tidigare på dagen hade släppts ur fängelset. Han hade avtjänat sitt straff för det så kallade ”våldsamma upploppet” på Medborgarplatsen i Stockholm i januari 2016, där polisen gick till besinningslös attack mot Nordiska motståndsrörelsens aktivister, och slog minst en demonstrationsdeltagare medvetslös och skickade in en annan på sjukhus för att sy i huvudet.

Välkommen ut i friheten Linus Vosthenko.

Förutom att äta gemensam middag så passade även en del av motståndsmännen på att sparras lite med varandra. Andra prövade på att skjuta pilbåge och en grupp begav sig iväg till en närliggande sjö för att bada.

Tveka inte! Anslut dig till Nordiska motståndsrörelsen du också. Skicka in en ansökan redan idag!


  • Publicerad:
    2017-07-05 18:30