INFORMATION. Nordiska motståndsrörelsen har sänt en representant och en journalist till S:t Petersburg där de deltar på den nationella och konservativa konferensen som hålls idag.

pj ryssland insida

Nordfront kan nu meddela att en av våra journalister och en representant från Motståndsrörelsen är på plats i S:t Petersburg där de medverkar i den nationella och konservativa konferensen som hålls i staden.

Våra utsända anlände igår till ett hotell och hann under gårdagen träffa utländska kamrater och även diskutera en hel del med frivilliga soldater från Donbass. Peter Jusztin, som representerar Motståndsrörelsen under konferensen, rapporterade redan igår till Nordfront att det är många nationella på plats och en hel del kända ansikten. Vidare sa han att Der Spiegel är på plats och är väldigt påträngande.

Dagens möte går under namnet ”The International Conservative Forum” och arrangeras av ryska nationalister. Konferensen var tänkt att innefatta anföranden, seminarier och rundabordssamtal, men vissa saker verkar ha fått ställas in på grund av tidsbrist. Jusztin rapporterar att tillställningen håller hög standard och att han och de andra utländska gästerna försetts med öronsnäckor och får talen översatta.

Inför konferensen sas det att nationalister från 15 olika nationer skulle delta och Jusztin berättar idag att han hittills åtminstone träffat eller noterat tyskar, engelsmän, amerikaner, italienare, fransmän, belgare, finnar, greker och östeuropéer under dagen.

Det mediala intresset för konferensen är väldigt stort och utanför kunde en liten grupp motdemonstranter iakttas.

Det uttalade syftet från arrangörernas sida är att sammanföra nationalister från olika delar av Europa och skapa en plattform som kan användas för att diskutera de gemensamma hot som de europeiska nationerna står inför.

Syftet från Motståndsrörelsens sida är att knyta kontakt med nationalister från Ryssland och andra europeiska länder samt observera vad som händer och ta del av vad som sägs under konferensen.

Efter konferensen kommer ett mer utförligt reportage att publiceras här på Nordfront.


  • Publicerad:
    2015-03-22 15:00