ALMEDALEN. Att befinna sig i publiken är ”hotfullt” och ”konfrontativt”. Det säger Fredrik Pettersson från ABF Sörmland som påstår sig tro på ”det demokratiska samtalet”.

Den våldsbejakande vänsterextremisten Showan Shattak höll föredrag hos skattefinansierade ABF.

Under dagen ska ett antal medlemmar från Nordiska motståndsrörelsen ha befunnit sig utanför ABF:s tält i Almedalen. Kort därefter läggs en artikel upp på Sveriges Radio som påstår att ”nazister störde ABF-seminarium i Almedalen”.

– De trängde sig in i publiken. De var närgångna med sina kameror, och väldigt hotfulla och konfrontativa i synnerhet efter panelen, säger Fredrik Pettersson från ABF Sörmland till Sveriges Radio.

På vilket sätt personerna ifråga varit ”väldigt hotfulla och konfrontativa” framgår inte av Petterssons utsago och Sveriges Radio bemödar sig heller inte om att fråga efter detaljer. Fredrik Pettersson antyder dock i intervjun att det var på grund av deras existens i sig.

— Då kommer människor som får oss att tänka på: Är de visiterade, har de vapen, kommer de att angripa oss verbalt eller rent fysiskt?

Den som bjudits in av ABF för att tala om ”det demokratiska samtalet” var Showan Shattak som har kopplingar till Antifascistisk Aktion. Pär Öberg från Nordiska motståndsrörelsen försökte prata med Showan som dock inte vågade ta debatten.


  • Publicerad:
    2019-07-01 21:00