ÅSIKTSBROTT Den österrikiska satirrapparen ”Mr. Bond” åtalas för ”främjande av nationalsocialistisk ideologi”.

Den 20 januari i år arresterades den nationalsocialistiska satirrapparen ”Mr. Bond” av polis och säkerhetstjänst i Österrike. Sedan dess har han suttit häktad i väntan på rättegång.

Mannen är främst känd för sina satirversioner av amerikanska hip hop-låtar, som han framför med nationalsocialistiska texter och inslag av internet-memer.

”Brotten”, som musikern anklagades för att ha begått var både upphovsrättsbrott och ”främjande av nationalsocialistisk ideologi”, något som är kriminellt i Österrike.

Nordfront har tagit del av ett rättsligt dokument där mannen åtalas för de ovan nämnda punkterna.

Brottsbeskrivningen lyder:

[Mr. Bond] agerade i Wien och andra platser i en nationalsocialistisk mening på ett annat vis än vad som beskrivs i §§ 3a till 3f i förbudsakten, genom att:

Under perioden 15/4/2016 till slutet av 2019, som NS-rapparen "Mr. Bond", ha delat musikvideor på internet, inklusive omslagsbilder med nationalsocialistiska symboler och slogans, vari han glorifierade personen Adolf Hitler och glorifierade nationalsocialismen samt tredje rikets massutrotning.

Vidare förklarar man, låt för låt och album för album, hur satirmusikern använt sig av bilder på Hitler, symboler som hakkors och svarta solen samt sifferkombinationer som ”1488”.

Man visar också upp flera av artistens låttexter, för att visa hur de ”främjar nationalsocialismen”. Bland annat denna:

Jews love to hear the story of how whites live in worry…replaced, hunted and raped, guarded
by the state, freedom of speech taken care of. Yet you will hang if we flip the switch. If I run
the world and everything in it, the sky is the limit. I'll build a White Empire in a minute. It
wouldn't be communists, other races honor us…. I dreamed of all this, but reality struck. Kick
the Kikes out before our time is up

Mr. Bond

Privata meddelanden och förbjudna böcker

En annan del av bevisningen är privata meddelanden och mejl som har skickats mellan ”Mr. Bond” och hans familjemedlemmar eller vänner.

Det rör sig bland annat om en mem, bestående av en bild på Adolf Hitler och texten ”mein neger”. Men även andra memer, låttexter och ljudfiler som har skickats privat är en del av bevisningen.

Vid den husrannsakan som genomfördes i början av året hittades även politiska böcker som ”The Legacy of Our Ancestors”, ”Deutschland, Deutschland über alles”, och ”Hitlers table talks”.

#FreeMrBond

Sedan åtalet väcktes har ett projekt startats för att samla in pengar som ska hjälpa Mr. Bond under rättegången.

Shill-Killa Linney” på Telegram är en av de som står bakom projektet, och i ett uttalande berättas det att man har kontakt både med Mr. Bond och hans försvarsadvokat.

Användaren skriver att det har varit en lång process, både att få kontakt med honom och att bygga upp någon form av tillit med varandra. Men den senaste tiden har gänget bakom Team FreeMrBond lyckats att brevväxla med honom. De skriver:

Oavsett om du uppskattar hans musik eller inte, så är han vår kamrat, en man som inte har begått några brott. Han gjorde helt enkelt parodisånger med satiriska undertoner, på samma sätt som andra musiker har gjort. Bara att de inte sitter i en fängelsecell i upp till 20 år. Föreställ dig det för en sekund... fängslad med ett straff som ibland inte ens mördare får.

För att det här inte ska förvandlas till en novel, så ber vi om din hjälp. Inte för oss själva, utan för vår kamrat, som har ett namn, en familj och ett hem. Som inte är skyldig till andra brott än att tänka utanför den ökända lådan, och använda artistiska uttryck och humor för att förmedla de tankarna. Var han medveten om riskerna? Visst. Betyder det att han förtjänar konsekvenserna? Nej, det betyder att han värdesatte sin kärlek och passion för musiken och sitt folk - oss, före sitt eget liv och sin frihet. Han ansåg att det var värt priset han nu betalar. Bara det talar för äran [Mr. Bond] har. Och ära är lojalitet.

Som lojala fans och anhängare hoppas vi att du inte bara donerar vad du än kan, utan också sprider det här budskapet så vitt och brett som möjligt.

Shill-Killa Linney

Gänget bakom Team FreeMrBond har också startat hemsidan freemrbond.com, där det finns möjlighet att donera pengar till Mr. Bond via kryptovalutor.

Det går också att skicka brev till Mr. Bond i häktet, som har den här adressen: