USA. Ett stort slagsmål som bröt ut inne på ett amerikanskt ”racino” filmades och har blivit uppmärksammat på nätet.

På mindre än ett dygn har filmen setts av nästan 150 000 personer på Youtube.

Slagsmålet inträffade igår kväll på en nyöppnad restaurang inne i ett ”racino” i Queens, New York, och innefattade en hel del stolskastande. På Youtube uppges att 400 personer var inblandade i slagsmålet som spred sig ut på parkeringen utanför. Polisen vill dock tona ned händelsen och menar att bara 15-20 personer slogs och runt 300 personer som stod i kön försökte undvika bråket.

Två dussin personer, inklusive poliser och ordningsvakter, skadades i alla fall och bara två brottslingar blev gripna. Polisen påstår att flera av våldsverkarna var medlemmar i kriminella gäng.

I Queens är vita människor sedan några år tillbaka en minoritet. Större delen av våldsverkarna i filmen ser också ut att vara det som idag är känt som ”afroamerikaner” och personen som filmar verkar säga att våldsverkarna ”turked out” samtidigt som han skrattar och är uppenbart road av våldet.

Poliskåren i USA har de senaste åren kritiserats häftigt av politiskt korrekta medier för att vita poliser skjuter svarta brottslingar. I kommentarsfältet till filmen på Youtube diskuteras rasfrågan flitigt och en person som utger sig för att vara en svart man skriver bland annat följande:

Sigh, it’s very difficult being a high IQ Black. Always being constantly associated with thuggish behavior. I’m beginning to think Jim Crow was merely a response to observed behavior. Who could blame white people for not wanting us around if everywhere we go we conduct ourselves in such fashion? Sure other groups have brawls but it’s too much with us.

En annan person i kommentarsfältet menar då att personerna i filmen inte bråkar för att de är svarta utan på grund av att de är fattiga och arbetslösa.

Källa:
Massive brawl break out at Resorts World Casino in Queens as hundreds look on in horror (WARNING STRONG LANGUAGE)


  • Publicerad:
    2015-04-04 23:30