MUSIK. Studio Bothnia presenterade under kvällen låten ”Moder Svea” med Marita Andersson. Enligt Holmqvist och Eklund en början på en musikalisk expandering av den norrländska medieverksamheten.

Det var under säsongspremiären av det norrländska webbtvprogrammet Studio Bothnia som det nya projektet presenterades. Marita Andersson, välkänd och omtyckt skribent för Nordfront, har en lång erfarenhet inom musikbranschen bakom sig. Nu har hon använt sina talanger för att skapa ny, nationell musik.

I Studio Bothnia berättar Marita att texten till låten från början är skriven av Bo Nilsson och att hon upptäckte den av en slump i när hon gjorde research till ett artikelporträtt av veteranen Nilsson i samband med att han kandiderade till Bodens kommunfullmäktige åt Nordiska motståndsrörelsen förra hösten.

Marita frågade då Nilsson ifall hon kunde göra något musikaliskt av texten, vilket han tyckte var en bra idé. Efter att ha skrivit musik och en refräng skapades låten som under kvällen hade världspremiär, tillsammans med en musikvideo som redigerats och producerats av Andreas Holmwall.

— Det här är bara början. Vi hoppas med hjälp av all den fina utrustning vi kunnat köpa in tack vare våra tittare kunna skapa mer musik, mer sund kultur och expandera vår verksamhet ytterligare, berättar Studio Bothnias Simon Holmqvist för Nordfront.

Se musikvideon på Youtube:

Lyssna på låten på Soundcloud:

Se också intervjun med Marita Andersson i senaste avsnittet av Studio Bothnia.

Hjälp till att sprida låten på sociala medier och på streamingstjänster. Stöd också Studio Bothnias tv- och musikverksamhet genom donationer på Swish: 0702518079.

Den som vill donera större summor (över 5 000 kronor) ombeds att kontakta Robert Eklund först på robert.eklund@nordfront.se.


  • Publicerad:
    2019-08-03 00:32