POLITIK. Det står nu klart att muslimen Muhammed Tahsin framöver kommer att leda Kristdemokraterna i Eskilstuna. Han ser inga konstigheter i att vara medlem i ett parti med kristna värderingar.

Tahsin

Muhammed Tahsin.

Den 24-åriga Muhammed Tahsin blev nyligen vald till ny ordförande för Kristdemokraterna, KD, i Eskilstuna. Det faktum att han är muslim är något han själv inte ser som ett hinder för att leda ett parti med kristna värderingar. Tahsin är snarare förvånad över att det diskuteras kring hans religiösa hemvist och inte kring det faktum att han är väldigt ung.

— Det har varit en del snack om att jag är muslim och med i KD. Men kyrkan tillhör inte längre staten, det finns ingenstans i KD:s politik som säger att en muslim eller icke-troende inte får vara med. Vi driver en politik där alla är välkomna, säger Tahsin.

Tahsin kom till Sverige 2007 från Irak och anledningen till att han valde att gå med i KD var för att han fastnade för partiets ärlighet. Även partiets syn på barn och familjs spelade en stor roll. Tahsin anser att kristendomen och Islam har många gemensamma punkter, något som gör hans medlemskap möjligt.

— För mig finns det ingen motsättning med att jag är muslim och att partiet står för kristna värderingar. Jag ser religion som något positivt, och mycket av det som finns i kristendomen finns också i min religion, så det är inget som krockar, säger han vidare.

Tahsin går enbart emot sitt parti på en punkt, nämligen den om flyktingfrågan. Han anser att partiet driver en för snäv linje i frågan nu och anser att det borde vara en självklarhet att vilja ta emot fler asylsökare i landet.

— Sverige har varit känt för sin solidaritet och sin medmänsklighet i alla år. Det finns inte i min värld att jag ska stå där och neka människor hjälp, jag har själv varit flera gånger på öarna nere i Grekland och hjälpt flyktingar. Så i den här frågan är jag inte överens med partiledningen, annars står helt jag bakom Ebba.

Källa:
Muslimen som får ledarroll i Kristdemokraterna


  • Publicerad:
    2016-04-28 08:30