USA. Den somaliska muslimen Ilhan Omar som är ledamot i USA:s representanthus anser att kristna ska hindras från att arbeta som militärer.

Ilhan Omar. Foto: Gage Skidmore from Surprise, AZ, USA (CC BY-SA 2.0).

Somaliskan Ilhan Omar, muslimsk ledamot för Minnesotas 5:e distrikt i USA:s representanthus och som röstats in genom så kallad klanröstning, har uttryckt att kristna inte ska få arbeta som militärer, skriver PJ Media.

Nu frågar sig många på vilken sida den vänsterradikala Ilhan Omar egentligen står.

Allt började med ett filmat tal med Raphael Warnock – en pastor från Georgia som kandiderar för senaten för Demokraterna – där hon sa att ”Du kan inte tjäna Gud och militären samtidigt”.

Floridas senator Marco Rubio kommenterade videon i en tweet med orden: ”Detta och ännu galnare saker anser radikalisterna som kontrollerar Demokraterna”.

Omar anslöt sig då till diskussionen och försvarade Warnock med ett bibelcitat från Matteus 6:24 som lyder ”Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han då att hata den ene och älska den andre, eller kommer han att hålla sig till den ene och se ner på den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon”.

Omar tillade även att ”Republikanernas lögner och smutskastning har inga gränser, detta är en skandal och skamligt”.

Omar kritiseras nu för sitt uttalande och många undrar vilken makt hon själv sätter högst, sin guds eller det amerikanska folkets.

PJ Media skriver att händelsen är ännu ett tecken på var Ilhan Omars verkliga lojalitet ligger och att om hennes uppmaning följs så kommer landets väpnade styrkor – och landet som helhet – att drastiskt försvagas.

 


  • Publicerad:
    2020-11-23 12:15