SOSSERI. En falang som vill främja islam har kontroll över SSU Skåne, samtidigt som Socialdemokraterna inte törs agera. Flera medlemmar går inte med i Pride, samtidigt som en tidigare ordförande och riksdagskandidat bland annat har kritiserat ateism och sagt att ”islam är lösningen på alla världens problem”.

Det har i dagarna avslöjats att en falang med kopplingar till den muslimska Ahmadiyyarörelsen och en kontroversiell moské i Malmö kontrollerar SSU Skåne. Moskén i fråga har bland annat bjudit in en imam som till femteklassare ska ha sagt att grisar är homosexuella och att man straffas av Gud om man inte ber fem gånger per dag.

Några nyckelpersoner som nämns i den judiskägda tidningen Expressen artikel om det så kallade avslöjandet är Omar Al-Ganas, ordförande i Hässleholmsklubben, som nyligen tvingades avsäga sig sina uppdrag på grund av ”antisemitiska uttalanden” på sociala medier. En annan är SSU Skånes tidigare ordförande Rizwan Elahi, som också var plats 11 på Socialdemokraternas riksdagslista, och samtidigt representerar en moské som gjort ”homofoba uttalanden”, samt den nuvarande vice ordföranden Khloe Abdel Wahab, som arbetar på Egyptens utrikesdepartement. ”Ett land som i praktiken styrs av militärdiktatur”, skriver Expressen, som själva stödde den Natoledda revolt i landet som resulterade i maktskiftet.

Rizwan Elahi ska också ha gjort flera uttalanden som uppenbarligen strider mot den socialdemokratiska värdegrunden.

— Islam är universalbotemedlet för mänsklighetens alla lidanden, sjukdomar och problem som existerar idag, sa Rizwan Elahi inför samlad publik när han påpekade att ”tabligh”, spridandet av den islamiska läran, är obligatorisk för muslimer.

— När ateismens omoraliska idé etableras måste vi förklara varför vi måste finna vår skapare. Vi måste också våga göra detta med en enorm övertygelse, ska han också ha sagt.

Deltog inte i Prideparad
Men den största synden av alla är den dåliga uppslutningen på Pride från SSU Skåne. Enligt Expressen ska bara fem av ett trettiotal personer från SSU Skåne ha deltagit i Pride-paraden i Stockholm, samtidigt som SSU hade ett sommarläger i staden. Från de andra SSU-distriktens delegationer deltog samtliga pliktskyldigt.

Samtidigt gör moderpartiet ingenting för att åtgärda problemen.

— Det här har tystats jättelänge för det är en maktbas, säger en person med insyn, till Expressen.

Enligt Carolina Pettersson, som var distriktssekreterare för SSU Skåne när falangen började ta över, hade gruppen sitt ursprung i den mångkulturella Malmöstadsdelen Rosengård.

SSU Rosengård ska ha mobiliserat inför en distriktskonferens, med 40 deltagare när det sammanlagt endast brukar delta cirka 100 personer.

— För en rörelse som tappar medlemmar ser det väldigt bra ut och det är väldigt lockande med grupper som kan mobilisera många i områden där man inte haft stor representation, säger Pettersson, som var rädd för falangen.

— Det är ju helt rätt att försöka inkludera fler. Men då måste man stå fast vid sina ideologiska värderingar. Det är viktigt att man förstår att det här inte handlar om klaner utan om ideologiska skillnader och en svag organisation som tillåter den här typen av avvikelser, fortsätter hon.

Källa:
Larmet: S beroende av extrem falang: ”Islam är botemedlet”


  • Publicerad:
    2018-10-30 08:00