NEDERLÄNDERNA. Det så kallade grooming-fenomenet har spridit sig till Nederländerna, där muslimska hallickar säljer unga nederländska flickor.

Sedan den första våldtäktsligan eller så kallade grooming-gänget avslöjades i Rotherham i Storbritannien för några år sedan, så har flera liknande fall avslöjats under åren. I början av året skrev Nordfront om att tusen brittiska flickor våldtagits av muslimska män i staden Telford i Storbritannien.

Nu visar det sig att samma fenomen förekommer i Nederländerna. Den nederländska tidningen AD har intervjuat Gideon van Aartsen från barnrättsorganisationen Terre des hommes.

van Aartsen säger att de muslimska hallickarna använder flera olika taktiker för att ”fånga” flickorna och tvinga dem till prostitution. Bland annat får med hjälp av sexdejtappen Tinder flickorna att skicka bilder av sig själva som sedan används för att utpressa dem. Vissa av flickorna har upp till tjugo ”kunder” per dag.

AD:s undersökning visade att 1 400 unga flickor används av huvudsakligen utländska och muslimska män. 89 procent av hallickarna är utlänningar och 60 procent har sitt ursprung i muslimska länder.

Källa:
Massive increase of groomed Dutch girls by mostly Muslim men


  • Publicerad:
    2018-11-05 09:00