UTRIKES. Mordet på Nordkoreas ledare Kim Jong-uns halvbror i Malaysia under förra veckan fortsätter att förundra världen när ytterligare personer nu eftersöks misstänkta för inblandning i dådet. Men kommer vi någonsin att få veta sanningen genom det massmediala filtret?

På en malaysisk flygplats och mitt på ljusa dagen mördades Kim Jong-nam, äldre halvbror till Nordkoreas ledare Kim Jong-un, av två kvinnor som smetade ut en giftig vätska i hans ansikte.

De två kvinnorna var medborgare i Indonesien respektive Vietnam men boende i Malaysia. De har gjort vissa medgivanden, men menar att de trodde sig delta i något slags ”dolda kameran”-skämt.

Siti Aisyah, som den indonesiska kvinnan heter, har berättat för polisen att hon arbetade på en nattklubb när en mystisk man ska ha kontaktat henne och erbjudit hundra dollar för att hjälpa till med ”skämtet”.

Malaysias polischef Khalid Abu Bakar ger dock inte mycket för kvinnornas förklaring, då de efter dådet ses springa mot flygplatsens toaletter med händerna i luften – ett tydligt tecken på att de visste att vätskan var giftig och att de ville tvätta av händerna så fort som möjligt.

Abu Bakar menar sig även ha belägg för att kvinnorna vid flera tidigare tillfällen har övat på lönnmordet på samma flygplats tillsammans med fyra misstänkta manliga kumpaner, samtliga nordkoreanska medborgare.


Nyhetsinslag som visar övervakningsbilder från mordet på Kim Jon-nam.

Ytterligare övervakningsbilder sägs visa hur kumpanerna häller det misstänkta giftet i kvinnornas händer strax innan de närmar sig Kim Jong-nam.

De två kvinnorna kunde senare gripas medan deras misstänkta nordkoreanska kumpaner, som förstås redan befann sig på en internationell flygplats, hade hunnit lämna landet när de väl identifierats. Enligt uppgift återfinns männen troligtvis i Nordkoreas huvudstad Pyongyang.


Presskonferens på där Malaysias polischef diskuterar utredningen kring mordet på Kim Jon-nam med internationell media.

Malaysias polischef Khalid Abu Bakar har även gått ut med en efterlysning av ytterligare två nordkoreanska medborgare som misstänks för inblandning i mordkomplotten. En av dem ska vara en högt uppsatt diplomat som arbetar på Nordkoreas ambassad och den andre en anställd på det nordkoreanska flygbolaget Air Koryo.

Tre av de fyra misstänkta nordkoreaner som lämnade Malaysia strax efter Kim Jong-nam mördades.

Abu Bakar har även efterlyst samarbete från Nordkoreas ambassad, exempelvis genom att förse polisen med DNA från någon av Kim Jong-nams familjemedlemmar för att bekräfta hans identitet. Han har även uttryckt en önskan om att komma i kontakt med den diplomat som misstänks vara inblandad i mordet, något som inte är en självklarhet med tanke på den diplomatiska immuniteten.

Nordkoreas ambassadör Kang Chol har dock inte besvarat förfrågan utan endast i ett uttalande ifrågasatt hela utredningen som han menar är ett politiskt spel för att attackera Nordkorea.

Nordkoreas ambassadör Kang Chol är mycket upprörd över polisutredningen kring Kim Jong-nams död och menar att det hela är en del i en politisk smutskastningskampanj gentemot hans hemland.

Kang Chol har vidare krävt att Malaysia omedelbart släpper kroppen i deras vård, trots att de inte ens vill kännas vid att det är Kim Jong-nams kropp det handlar om. Ambassadören har dessutom hävdat att de två gripna kvinnorna, som har pekats ut som nordkoreanska spioner, är oskyldiga och bör släppas omgående.

— Om kvinnorna hade giftet på sina händer, hur kan de då fortfarande vara vid liv? Undrade den nordkoreanska ambassadören under en pressträff.

Det är dock ännu inte helt klart vilket gift som användes eller exakt hur det administrerades, förutom att övervakningsbilderna visar att båda var inblandade.

En teori är att de hade var sitt ämne på sina händer och att dessa två respektive ämnen inte var giftiga individuellt, utan endast i samband med en kemisk reaktion som skett när de blandades på offrets ansikte. En annan är att endast den ena kvinnan hade gift på sina händer medan den andra höll en näsduk för offrets ansikte för att han skulle andas in giftets ångor.

Oskyldig och lättlurad nattklubbsvärdinna eller hänsynslös nordkoreansk dödsängel?

Sydkoreansk underrättelsetjänst har dessutom pekat ut kvinnorna som så kallade ”ödlesvansar”. Med andra ord tillfälliga tillgångar för den nordkoreanska underrättelsetjänsten att använda till ett specifikt uppdrag, för att sedan offras – i detta fall genom att själva riskera att dö eller tillfångatas av polis.

Enligt Sydkorea ska Nordkoreas ledare Kim Jong-un alltid ha sett sin äldre halvbror som sin främste rival. Detta eftersom Jong-nam som den förstfödde sonen inledningsvis var tilltänkt som sin far Kim Jong-Ils efterträdare. Enligt uppgift ska han även ha varit Kinas favoritkandidat till ledarskapet över Nordkorea eftersom han uttryckt sig positiv till liknande ekonomiska reformer som Kina själv kompletterat sitt kommunistiska styrelseskick med.

Sydkorea menar även att Kom Jong-un ska ha utfärdat en stående order om att halvbrodern ska dödas sedan han tog över makten över landet i samband med att hans far dog 2011. Att det inte skett tidigare ska enligt Sydkorea bero på att Kina länge har beskyddat Jong-nam, men att nordkoreanska agenter ska ha försökt utföra ordern vid flera tidigare tillfällen.

Beordrade Kim Jong-un mordet på sin äldre halvbror?

Som om berättelsen inte redan verkar som tagen ur en spionroman så ska någon enligt uppgift ha försökt bryta sig in på bårhuset där Kim Jong-nams kropp förvaras. Detta har lett till att tungt beväpnad insatspolis nu bevakar bårhuset och kroppen dygnet runt.

Malaysiska myndigheter har lovat att överlämna Kim Jong-nams kropp i Nordkoreas förvar så fort alla undersökningar är klara.

Vad hände egentligen?
Exakt vad som är sant och inte i denna berättelse är dock inte lätt att avgöra, då både Sydkorea och USA gjort sig kända för att sprida desinformation och lögner om Nordkorea för att underminera regimen som man ser som en av sina främsta fiender.

För att sätta saker i perspektiv så har USA själva en lång tradition av att döda politiska fiender utan rättegång. Framförallt sådana som ifrågasätter den sionistiska världsordningen som USA under lång tid har haft som uppgift att försvara. Historiska personer som Robert J. Mathews och Malcolm X kom båda att bli lite för högljudda och lite för kritiska mot det amerikanska etablissemanget för att kunna överleva det.

Martyren Bob Mathews var för kritisk för sitt eget bästa och kom därför att fegt mördas av federala myndigheter.

Med attackerna mot World Trade Center i New York den elfte september 2001 har detta beteende dessutom eskalerat. Under Barack Obamas presidentskap läckte information som bekräftade att hans administration i allt högre utsträckning hade börjat lönnmörda politiska fiender både inom USA och utomlands, inklusive egna medborgare.

Inget av detta diskuteras i judiskägd media i någon större utsträckning och som högst nämns det vid enstaka tillfällen i samband med att man diskuterar USA:s ”krig mot terrorismen”. Men dessa mord sker i regel väldigt långt borta från krig och slagfält. De sker istället i civila sammanhang, exempelvis när den dödsdömde ovetandes ligger och sover i sitt hem tillsammans med sin familj. Det är inte heller ovanligt att man låtit drönare bomba hus där flera civila, inklusive kvinnor och barn, har befunnit sig bara för att döda en person. Allt i jakten på att eliminera USA:s fiender, en efter en.

USA i allmänhet och Obama i synnerhet passar nämligen inte in i mainstreammedias bild av vad en orättfärdig stat och en krigshetsande tyrann är för något.

Den före detta amerikanske presidenten och mottagaren av Nobels ”fredspris” var förtjust i att släppa bomber och lönnmörda sina fiender.

Nordkorea, med sitt auktoritära styrelseskick, som vill sköta sina egna angelägenheter och skapa sin egen lycka utan utländsk kontroll är förstås mycket bättre på att spela rollen som skurk än den imperialistiska regimen i USA som i händerna på den internationella storfinansen ständigt strävar efter att påtvinga hela världen den sionistiska agendan.

Frågan är därför om vi någonsin kommer att få veta sanningen om Kim Jong-nams död.

Källor:
Kim Jong-nam’s Death: A Geopolitical Whodunit
Kim Jong-nam assassination suspects claim they thought they were ’taking part in a prank’
North Korean ambassador: We cannot trust Malaysian police investigation
Secret ‘Kill List’ Proves a Test of Obama’s Principles and Will
Confirmed: Obama Authorizes Assassination of U.S. Citizen


  • Publicerad:
    2017-02-23 19:00