SALTSJÖ-BOO. Villan i Saltsjö-boo som använts som klubblokal av Hells Angels har nu köpts av Nacka kommun för närmare sex miljoner. Kommunens tidigare planer på att husera ”ensamkommande flyktingbarn” i villan har väckt kraftiga protester hos boende i området.

Nordfront har tidigare rapporterat om invånarna i Saltsjö-boo som hellre bor grannar med Hells Angels än så kallade ensamkommande flyktingbarn. Därefter rapporterades att invånarna själva ville köpa villan som Nacka kommun planerade att göra om till asylboende.

Nu har Nacka kommun köpt den omtalade villan för närmare sex miljoner och planerar att använda den som boende för en eller två nyanlända invandrarfamiljer. Invandrarna ska få bo i villan tills de skaffat eget boende och försörjning genom arbete, vilket kan röra sig om en längre tid.

— I fastigheten har Hells Angels tidigare bedrivit olovlig klubbverksamhet. Förutom att villan kommer fylla ett behov som bostad är det också positivt att klubbverksamheten upphört, säger Mats Gerdau som är ordförande i Nackas kommunstyrelse.

Gerdau väljer att fokusera på att de blir av med Hells Angels och därmed motverkar grov brottslighet samt att kommunen behöver bostad till nyanlända invandrare.

— Jag tror att det kommer bli jättebra, säger Gerdau.

Det återstår att se om de boende i området också tycker att det blir ”jättebra ”eller ej.

Källa:
Nacka kommun köper Hells Angels-villan


  • Publicerad:
    2016-05-20 16:35