Motståndsrörelsens egna vildmarksexpert har nyligen haft en omtyckt kurs för ivriga deltagare i dalaskogarna. Instruktören som än så länge går under pseudonymen ”Från Dalarna” har mångårig erfarenhet av vildmarken och har agerat instruktör på området i såväl Sverige som utomlands. Hans engagemang och entusiasm för natur och vildmark lämnar ingen oberörd. Efter senaste kursen har han skrivit nedanstående brev till våra läsare.

Hej på Er alla!

Tack för en mycket trevlig helg.

Tack också till Pär Sjögren och hans näste. Utan Pär och hans näste i Dalarna, hade ingen av kurserna och föreläsningarna blivit av. Jag menar att Pär och hans grupp är ett föredöme i motståndsrörelsen, någon att ta efter. Tänk när vi har människor som Pär och hans grupp i varje Svensk stad…


Vildmarksinstruktören undervisade i knopar och mycket annat.

Jag har som vanligt efter kurserna, fått olika frågor från människor som tyvärr ej kunde närvara.

Det är frågor om allt möjligt, navigation med och utan karta och kompass, eld, knopar, hur jag gör den där hängmattan att sova i, mat, utrustning, växter, etc.

Mitt svar är att du MÅSTE delta på kurserna. Tyvärr så kan jag icke utbilda via datorn. Jag kan självklart ge råd om utrustning och sådant, men att utbilda blir knepigare.

Tag kontakt med Pär Sjögren, så får du information om olika aktiviteter. (par.sjogren@patriot.nu)

Redan nu i oktober har Pär och hans näste planerat in flera aktiviteter, som jag skrev om här Sista inlägget.

Det är också inplanerat aktiviteter i november, igen, kontakta Pär Sjögren för anmälan och mera information. Det är han som är chefen och styr det hela, tillsammans med Fredrik.

Tänk också på detta, ni som ännu ej är medlemmar. Som medlem får du och din familj deltaga på dessa utbildningar gratis. Normalt kostar dessa utbildningar tusentals kronor. Så det finns många fördelar med att bli medlem i Svenska Motståndsrörelsen.

Låt oss säga att du som medlem vill delta på någon utbildning, men du vill också ta med din fru/man, plus två barn. Du och din familj spar nu in minst 12 000 kr på en 6 dagars utbildning.

Ska svara på ett par frågor innan jag slutar. Det gäller hängmattan. Måste det vara en sådan där presenning? Självklart icke. Du kan använda nästan vad som helst, som du finner slängt i naturen. Plastskynke, tyg, regnrock, oljeduk, gammal gardin, etc. Bara det håller för din kroppsvikt.

Varför sova i en sådan där hängmatta? Ja, flera fördelar. Bland annat: Du kommer av marken och då kylan, du spar in massa tid på att slippa samla ris att sova på, det är väldigt bekvämt, det spelar ingen roll hur marken ser ut under hängmattan, det kan vara mitt i en blöt myr, det kan vara mitt bland stenar och stubbar, det kan vara i en brant backe, det spelar ingen som helst roll, för du spänner upp hängmattan mellan 2 träd, stenar, eller annat.

Du kan också dra presenningen över dig om det skulle regna, funkar också mot mygg. Du sover som i en kokong, som i en kåldolme.

Hittar du 2 presenningar, ja då spänner du upp den andra som ett extra tak ovanför hängmattan, kåldolmen. (Se filmen, ca 1,49 och 2,35. Kåldolme och extra tak, presenning, skymtar) I alla fall denna tid på året. Det extra taket fångar också upp frosten under natten. Lycka till. Ut och prova. Om inte annat, testa hemma på gården en natt. Barnen kommer garanterat att gilla det. Så sov en natt med dom där ute och pröva på. Skriv gärna här och berätta för oss andra hur det gick 🙂

Med dessa enkla knep, kan du ha det väldigt trevligt och mysigt i vildmarken, även vid regn. Du spar också in väldigt många timmars arbete. Du slipper ju bygga ett skydd av naturmaterial.

För flera knep och trix, anmäl dig och kom på kurs. Vi ses där.

Mvh

/Från Dalarna


  • Publicerad:
    2011-10-04 00:00