KÖPENHAMN. Nanna Skovmand blev slagen medvetslös med en cykelkedja och vaknade upp i en blodpöl med sönderslaget ansikte.

nanna-skovmand

För Nanna Skovmand och hennes pojkvän Mads blev julaftonen något de sent kommer glömma då de helt oprovocerat utsattes för det mångkulturella våldet.

Det hela började vid midnatt när paret var på väg hem från julmiddagen hos Mads familj och en okänd invandraryngling kom fram och började mucka gräl.

– Vad glor ni på? Har ni problem? frågade ynglingen när paret passerade. När ynglingen upprepat detta flera gånger svarade Mads ”vad vill du?”, varpå han blev slagen med en flaska i huvudet.

Plötsligt rusade flera andra personer fram från ingenstans och misshandlade Mads med kraftiga cykelkedjor. Med sparkar och slag föll han sedan till marken. Mads försökte försvara sig och ropade till Nanna att springa därifrån, men hon försökte istället ingripa.

– Han skrek att jag skulle springa i väg men jag trodde att de skulle slå ihjäl honom, så jag blandade mig i och ingrep, säger Nanna Skovmand.

När Nanna ingrep blev hon själv grovt misshandlad med cykelkedja. Efter att hon slagits medvetslös vaknade hon upp i en blodpöl och med sönderslaget ansikte. Ambulans tillkallades och Nanna och Mads skickades till sjukhus.

Paret har lämnat signalement på gärningsmännen. De är i 16-17-årsåldern med invandrarbakgrund. En av dem är somalier.

Källa:
Nanna: Jeg blev slået ned med kæder juleaften


  • Publicerad:
    2014-12-27 13:10