MOTSTÅNDSRÖRELSEN. Lördagen den 15 juni befann sig kamrater ur Nordiska motståndsrörelsens andra näste på plats på Potatisfestivalen i Alingsås. Strålande sol, god stämning och en potatismosröding är en god sammanfattning av dagen.

Alingsås är inte bara en trevlig stad med en välbevarad stadskärna – det är även den stad som är som starkast förknippad med potatisen. Under 1700-talet var det en alingsåsare vid namn Jonas Alströmer som populariserade potatisen som födoämne för hela Sverige.

För att fira denna mans favoritknöl arrangeras varje år en potatisfestival och då fylls staden med allehanda marknadsstånd, informationsbord och familjeaktiviteter. Nytt för i år var att även Nordiska motståndsrörelsen fanns på plats.

Med banderoll och fana ställde man upp vid en av de gator som ansluter till Stora torget för att dela flygblad och samtala med nyfikna förbipasserande. Dessa var många. Bland flanörerna kunde man höra många tacka och ta emot flygblad, somliga andra – politiskt korrekta kufar – drog efter andan och skyndade förskrämda vidare.

Det frekventaste samtalsämnet som folk önskade vädra med Motståndsrörelsens aktivister var utan tvekan massinvandringen och alla dess obehagliga konsekvenser. Frånsett ett fåtal som menade att allt som är tvåbent och utan fjädrar är av en och samma sort, så tycktes de flesta mest se negativa följder av att flytta stora mängder främlingar till vår del av världen.

Delningen flöt på väl och dagen kom även att bjuda ett flertal handskakningar från icke-organiserade nationella som redan var bekanta med Motståndsrörelsen och Nordfront. Dessa var givetvis glada över att den årliga potatisfestivalen i år erbjöd sundare politik än sossarnas informationsbord! Varför inte ansluta er till Motståndsrörelsen?

Ett annat ämne som dryftades var valuta och ekonomin i stort. Några av varandra oberoende förbipasserande hade på diverse omvägar landat i slutsatsen att den rådande världsekonomin i stort är uppbyggd som ett sjukligt pyramidspel. Dessa tycktes uppskatta att diskutera saken tillsammans med någon annan som sett igenom bluffen med ränteslaveri. Överlag tycktes punkt 2 i Motståndsrörelsens politiska program tilltalande!

Plötsligt, bakifrån banderollen, kom en uppenbar röding rusandes i syfte att rycka åt sig banderollen. Så skedde emellertid inte. Istället blev det potatismos av rödingen. Det hela tog inte slut förrän två uniformerade poliser tillsammans med en civilpolis lyckades slita loss stackaren och förflytta honom åt sidan.

En av Motståndsrörelsens aktivister handbojades och avvisades senare från platsen misstänkt för misshandel. Vad som hände med den tjuvaktiga rödingen är oklart, men han försvann hastigt från platsen. Därefter var intresset för Motståndsrörelsen stegrat. Såväl positiva som negativa förbipasserande stannade nu för att så tydligt som möjligt uttrycka sitt ris eller ros.

Aktiviteten fortlöpte ytterligare trekvart innan det var dags att avrunda. På väg från stadskärnan stannades man dock av polis, som nu blivit fler. Man meddelades att fler var brottsmisstänkta och två aktivister skulle legitimeras, men ingen skulle gripas. En kamrat togs dock med till station för förhör gällande åsiktsbrottet ”hets mot folkgrupp”.

Som om inte detta vore fräckt nog omringade poliserna även kameramännen från NTV och beslagtog all kamerautrusning. Av denna anledning är det i nuläget oklart om eller när det kommer att komma en film från aktiviteten i Alingsås.

Som svar på detta valde man att istället för att avsluta dagens aktivitet ta ytterligare en vända på stan. En gående flygbladsutdelning rörde sig längs alla stadskärnans gator och många flygblad nådde fram till sina mottagare.

Därefter lämnade man staden för en mer naturskön plats, där man fick i sig lite näring samtidigt som man gick igenom dagens händelseförlopp. Den kamrat som plockades med in på förhör släpptes snart därpå. Alingsås, vi ses snart igen!


  • Publicerad:
    2019-06-20 10:00