Den 16 juni var startdagen för Näste 3:s planerade tvådagars kanottur. Starten avgick från Stockamöllan som ligger nordväst från Västra Ringsjön. Då gruppen var blandad med nybörjare och erfarna ägnades en del av tiden att få nybörjarna att prova på lite och bygga upp erfarenhet inför morgondagen.

De lite mer erfarna kunde därför ta det lugnt och ägnade tiden utöver paddling till att titta på naturen som bjöd på trollsländor i vassen och kor som betade på stora fält som var omringade av skog.

Första etappens slutmål var en lägerplats utanför en liten by som heter Anderstorp. Där sattes det gemensamma tältet för gruppen upp på rekordfart. Sedan förbereddes ved för elden då maten skulle grillas. Efter grillningen hölls det ett föredrag från en medlem om överlevnad i vildmark — behovet av värme, vatten, sömn och mat för människan. Vilken utrustning som behövs för detta och vikten av bra kängor och ryggsäck.

Efter föredraget blev det diskussioner mellan medlemmarna om olika politiska idéer och intressen utanför organisationen. Andra valde tiden att utmana varandra på olika styrkemoment.

Då morgonstund har guld i mund var Näste 3 uppe tidigt och började återigen att arbeta med veden för att göra upp en brasa. Det skulle bli korv och mackor till frukost.

Gårdagen hade bjudit på moln och solsken, under söndagen skulle det istället vara växlande regn och solsken, men det hindrade inte medlemmarna utan direkt efter frukost packades tältet ner och medlemmarna puttade sedan ner kanoterna i Rönne å.

Andra dagen skulle etappen vara lite längre och fler hinder för kanoterna fanns. Alla i nästet fick öva på att arbeta tillsammans i grupp för att överkomma de hinder som låg framför dem. Vissa passade på att utmana ödet lite mer och fick därför kämpa mer, men det fann de bara tillfredsställande.

Efter några timmar i kanoterna togs en paus för lunch, vissa av medlemmarna passade på att torka de våta kläderna genom att lägga sig och lapa lite av solen som tittade fram.

Efter vilopausen åkte kanoterna ner i ån igen, nu fortsatte färden mot slutmålet som var Herrevadskloster utanför Ljungbyhed.

Kanotturen under helgen präglade en mer stärkt gruppkänsla genom att medlemmarna fick göra mycket praktiska moment tillsammans och fick lära känna varje individ mer i gruppen under mer avslappnande former. Medlemmarna tackade varandra för sällskapet under helgen och åkte sedan hem.

Skulle du också vilja vara med på friluftsaktiviteter med Näste 3? Passa då på att ansöka!


  • Publicerad:
    2018-06-22 13:00