Fredagen den 3 augusti var det dags för Gislövs Marknad att få besök av Näste 3. Aktivisterna samlades 14:00 i Gislöv i Trelleborgs kommun.

Väl på marknadsplatsen så delade man upp sig och utdelningen kunde börja. Tidningarna gick åt som smör i solsken, diskussioner hölls och även en donation skänktes till nästet.

En tid in i aktiviteten så kom en ordningsvakt som påstod att Gislövs IF icke ville ha aktivisterna innanför marknadsområdet. När han då blev konfronterad kring detta så erkände han att det var han personligen som bestämt att aktivisterna skulle avvisas. Han påstod sig även ha samma befogenheter som länsman.

Då han icke fick något gehör på sitt trams så kontaktade han sin kollega och därefter ordningsmakten. I detta följetåg ingick: polis, civilare och hundförare.

Poliserna samlades och gick igenom hur dagens trakasserier skulle gå tillväga. Två poliser kom fram till en av aktivisterna och ville gripa denne på falska grunder och ett mindre tumult uppstod.

Under tumultet skändande polisen fanan, kamraterna på plats försökte då att skydda den. Poliserna började då knuffa aktivisterna och det hela slutade med att samtliga blev gripna på plats. En kamrat blev omsider släppt medans de andra blev körda till arresten i Ystad.

Efter ett antal timmar i en cell och förhör så blev aktivisterna frigivna.

Väl utanför arresten så möttes man av kamrater. När alla var samlade begav man sig i samlad trupp för att äta varm mat.

Avslutningsvis så vill Näste 3 hälsa att aktiviteten gick bra, 600 kr i donationer, 150 stycken valtidningar utdelade och en hel del lyckönskningar inför det stundande valet.


  • Publicerad:
    2018-08-05 13:00