Lördagen den 22 juli begav sig delar av Näste 7 till Oskarshamn.

Allt gick till en början lugnt till väga. Men en afrikansk kaféägare uppskattade inte Motståndsrörelsens närvaro. Etter värre blev det när han upptäckte att han blev filmad.

Efter en hätsk diskussion återvände han till sitt lilla kafé, men återkom ett par gånger för att förmå aktivisterna att radera filmen med honom på, annars skulle han minsann ringa polisen.

Under den närmaste timmen så flöt utdelningen på under ordnade former. Diskussionerna var många och framför allt mest positiva.

Mitt under en av diskussionerna så kom afrikanen, förstärkt med andra rasfrämlingar och gick till angrepp mot kameramannen i ett försök att stjäla kameran.

Afrikanen och hans medhjälpare tillrättavisades omgående av alerta motståndsmän. Detta resulterade i att afrikanen rusade in i sitt kafé och kom ut med en yxa i högsta hugg. Motståndsmännen samlades i en motoffensiv som fick den yxbeväpnade afrikanen att snabbt smita in i kaféet igen med sina ”medkämpar”.

Åter var lugnet återställt och det dröjde omkring en timme innan första polispatrullen var på plats.

De flesta motståndsmännen åsiktsregistrerades under förespegling att de var misstänkta, för vad fick bara en veta. Även kameran beslagtogs av systemets lakejer, trots att det fanns journalistiskt material på den.

När det slutligen bestämdes att aktionen skulle avslutas och alla samlades för avmarsch, meddelades att motståndsmännen var avvisade från platsen enligt PL13.

Även denna gång visade Näste 7 på att man inte kommer att vika ner sig, om så angriparna är fler till mantal.

Ansök idag och var med att bygga det nya Norden.


  • Publicerad:
    2017-07-24 12:36