SVERIGE. Nathalie som tidigare var bosatt i Småland har nu åkt till Israel för att hjälpa landet i det pågående kriget. Anledningen uppges vara att hon ”älskar Israel väldigt mycket”.

Flera personer från Sverige uppges vara i Israel för att hjälpa till under den pågående konflikten med Palestina. En av dem är 20-åriga Nathalie från Småland som nyligen reste till landet.

— Jag älskar Israel väldigt mycket. Jag känner mycket kärlek för det här landet och jag känner att jag kommer att göra en god gärning, säger Nathalie om sitt engagemang i en konflikt som kostat över tusen civila palestinier livet.

Anledningen till att hon går med i IDF uppges dock inte vara själva konflikten:

— Att jag går med i armén har ingenting med konflikten att göra. Jag gör det för att jag älskar Israel och så vill jag uppleva vad mina kompisar går igenom, menar hon.

Nordfront har tidigare rapporterat om hur israeliska soldater tillsammans med civila välsignar artillerigranater. Israelerna har även samlats i vad som kan beskrivas som en folkfest där de bland annat har skrikit att ”I morgon finns det ingen undervisning i Gaza, de har inte några barn kvar”.

Källa:
Svensken Nathalie går med i Israels armé


  • Publicerad:
    2014-08-05 20:00