STORBRITANNIEN. En talesman för den nationalistiska organisationen National Action riskerar nu att bli åtalad efter att ha sagt att Adolf Hitler visade judarna för mycket medlidande under Andra världskriget då man försökte att deportera judar från Europa.

jack-renshaw

Jack Renshaw, en av National Actions talespersoner, riskerar nu att åtalas efter att en inspelning från evenemanget ”Yorkshire Forum” uppmärksammats. I klippet hörs Renshaw bland annat säga att:

— Hitler gjorde rätt i många avseenden, men vet du vad han gjorde fel? Han visade barmhärtighet mot människor som inte förtjänar någon nåd.

Vidare menade han att dagens vita opposition mot judisk-makt måste lära av historien:

— Som nationalister behöver vi lära oss av de misstag som nationalsocialisterna gjorde och vi måste inse att, nej, du behöver inte visa juden barmhärtighet.

Han ska även höras säga i klippet att vita nationalister måste ha en ”mördarinstinkt” och att juden måste ”utrotas”.

Renshaw utreds även för flera andra uttalanden, bland annat för att han under demonstrationen ”North West Infidels” under mars månad ska ha sagt att Storbritannien stred på fel sida under Andra världskriget och att man istället skulle ha stridit på Tysklands sida ”som var där för att ta bort judarna från Europa en gång för alla”.

Renshaws tankebrott utreds som ”potentiellt antisemitiska kommentarer” och om han döms väntar troligen ett långt fängelsestraff. Samtidigt räds man den vita nationalismen i Storbritannien som man menar håller på att radikaliseras och bli våldsam.

— Under de senaste 12 månaderna har det funnits indikationer på att hotet från de högerextrema kan öka och vi är förberedda på detta, säger Londonpolisens biträdande kommissarie Neil Basu.

Källa:
Neo-Nazi youth leader recorded saying ‘Hitler was wrong to show Jews mercy’


  • Publicerad:
    2016-11-28 19:55