UTRIKES Snart kommer domen mot Kyle Rittenhouse. Rättegång har hållits om kaoset i Kenosha, Wisconsin, där två personer miste livet och en skadades i en rad konfrontationer.

Rättegången mot 18-årige Kyle Rittenhouse, som sköt ihjäl två vänsterextremister och skadade en förra året, börjar lida mot sitt slut. Sedan i fredags har 500 man från Nationalgardet satts i beredskap inför eventuella oroligheter som tros kunna blossa upp i samband med domen. Generalmajor Paul Knapp säger sig vara beredd att hålla ordning i staden.

Rättegången har varit en enda lång uppförsbacke för åklagarna, med bl.a. utbrott från domaren vilken fått tillrättavisa åklagarna i hur man beter sig i en rättegång.

Gaige Grosskreutz, som blev skjuten av Rittenhousen, berättade för domstolen att Rittenhouse inte sköt förrän han drog sitt egna vapen, som han inte hade rätt att bära då hans tillstånd att bära dolt vapen hade gått ut.

Domen närmar sig och åklagaren har bett domaren om tillåtelse att lägga till mindre allvarliga sekundära åtalspunkter som juryn då får ta ställning till utöver åtalspunkten om bl.a. mord. Domaren har inte tagit ställning till åklagarens förfrågan men enligt ABC7 som rapporterat om det är det sannolikt att han kommer gå med på det.