TYSKLAND. Nationalister motdemonstrerade i torsdag mot en vänstersammankomst som gått ut med att de skulle skända ett tyskt krigsminne.

U-995 som vänstern ville skända genom att måla den rosa.

Vänsterpartiet i Tyskland planerade torsdag den 13 april att måla den tyska u-båten 995 rosa. Detta för att protestera mot Donald Trump, krig och militär upprustning.

U-båten står i Laboe jämte ett stort stenmonument med namnen på alla tyska u-båtsoldater som dog under andra världskriget.

Manliga och kvinnliga ”fittskallar” (?) från Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet kallade detta för ”Operation Petticoat” och bar under tillställningen rosa hattar, s.k. pussyhats. Vänstern mötte dock motstånd från nationalister, bland annat från den identitära rörelsen. U-båten blev heller aldrig målad rosa som vänstern hotat med.

Nationalistiska motdemonstranter.

Vänstermanifestationen leddes av vänsterpartisten Katjana Zunft som försökte hålla ett tal, men talet ska ha störts av de nationella motdemonstranterna.

Den tyska u-båtsflottan var den vapengren inom Wehrmacht som i förhållande till sin storlek hade de största förlusterna av alla. 30 000 av de 40 000 tyska u-båtssoldaterna gav sitt liv för Europa under andra världskriget.


  • Publicerad:
    2017-04-16 13:00