BULGARIEN. Den 9 november grundades ett parti som fick landets goda liberaler att gå i taket.

När det stod klart att partiet NPB bildats – Bulgariens nationalistiska parti – sprang delar av landets politiskt korrekta makt- och kulturelit till Justitiekanslern och krävde ett stopp för partiets formella registrering. På listan fanns många kända personer och bättre vetande intellektuella. NPB ska inte tillåtas ställa upp i val, anser de goda demokraterna.

Bulgarisk teve uppmärksammar nationalistpartiet.

Bulgarisk teve uppmärksammar nationalistpartiet.

Idag var NPB:s partiledare Simeon Kostadinov med i en direktsändning i bulgarisk teve. Partiet har uppmärksammats av regimvänlig media och hysterin kring partiets bildande har gjort att många i Bulgarien känner till partiet. Indikationer finns också om att partiet har möjlighet att kunna växa snabbt på grund av folkopinionen som inte är lika politiskt korrekt som kultur- och makteliten i landet.

Emblem för nationalistpartiet NPB i Bulgarien.

Emblem för nationalistpartiet NPB i Bulgarien.

Enligt ett meddelande från nationalister i Bulgarien till Nordfronts medarbetare har landet belastats hårt av främlingars intrång. Detta har stärkts upp ytterligare av situationen i Syrien. I huvudstaden Sofia har gatbilden ändrats på kort tid, enligt meddelandet.

Nordfront återkommer till ämnet!

Källa:
Bulgaria’s new far-right Nationalist Party to apply for official registration


  • Publicerad:
    2013-11-15 18:14