NORGE. Nyligen genomförde nationalsocialister en aktion mot dekadent ”konst” i Oslo. Nordfronts systersida Frihetskamp har varit i kontakt med personerna bakom aktionen.

Nationalsocialistiska aktivister genomförde nyligen en aktion mot den dekadenta skulpturen ”analplugg-gnomen” som placerats i slutet av Ekeberg skulpturpark i Oslo. Kapitalisten Christian Ringnes driver parken och kommenterade händelsen till lögnpressen:

— Tidigt idag fick jag besked om att skulpturen var befläckad med någon tjärliknande färg. Det har tydligen skett under natten, sa Ringnes.

Nordfronts systersida Frihetskamp har mottagit ett anonymt mejl från personerna som låg bakom aktionen och har även fått tillgång till exklusivt bildmaterial. De beskriver sig själva som nationalsocialistiska aktivister och sympatisörer till Motståndsrörelsen och berättar att aktionen var menad som en symbolisk protest som de hoppas kommer leda till att fler människor inspireras till att göra motstånd. I mejlet stod det:

Det var en protestaktion mot det vulgära och perversa konstverket. Att denna skulptur inte har väckt starkare reaktioner säger lite om situationen i Norge. Förhoppningsvis kan vi genom liknande aktioner bidra till att väcka folket och inspirera fler till att göra motstånd.

Paul McCarthy och två av hans andra ”konstverk”.

Skulpturen skapades av den 72-årige amerikanen Paul McCarthy, som är känd för en rad olika perversa ”konstverk”. För de som vill se fler exempel på detta så är det bara att söka på hans namn på Google. Nordfront vill dock varna för starka bilder!

Det är kapitalisten Christian Ringnes som har finansierat Ekeberg skulpturpark. Han har också startat stiftelsen som driver parken. Priset på ”konstverket” är okänt men det antas att det rör sig om ett miljonbelopp.

När skulpturen skulle avtäckas den 31 maj så var både McCarthy och Ringnes på plats. Det var dock miljardären Johan H. Andresen jr. som stod för talen. Samtidigt som en halvnaken man, som hängde från fiskekrokar, avtäckte skulpturen sa Andresen:

— Welcome motherfuckers! This is the end of the world. This is the end of the civilization as we know it.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2018-06-11 11:10