HBTQ. Under natten till måndagen fick den så kallade pridetrappan i Falun besök av nationalsocialistiska aktivister som förbättrade trappans utseende genom att hälla målarfärg över dess regnbågsfärger som är en symbol för den dekadenta homolobbyn.

Foto: Nordfront

I Dalarna har homolobbyn och dess lakejer stött på problem hos lokalbefolkningen som inte accepterar den folkfientliga rörelsens subversiva budskap, framförallt inte när det sker omkring barn. Sedan april månad har ett flertal homoflaggor beslagtagits i länet, bland annat från idrottsfamiljen Kallurs ägor. Detta kan du läsa om här.

Nu är det den så kallade pridetrappan i Falun, som skapades genom projektet Falun Walk of Art förra året och som ska ”symbolisera mångfald och allas lika värde”, som fått besök av homolobbyns motståndare som under natten till måndagen förbättrade trappans utseende genom att hälla vit målarfärg över dess regnbågsfärger som prydde den.

Som svar på det inträffade har nu bland annat Falu kommun meddelat att trappan kommer att saneras. Under tisdagen inleddes arbetet med att få bort den vita färgen från trappan. Fler bilder från den förbättrade trappan kan du se i DT:s artikel som går under rubriken ”Regnbågstrappan i Falun nerkletad med vit färg – ’Det måste vara ett sabotage’”.

— Ja, vi hoppas på att vi kan få bort den vita färgen. Sedan skulle vi vilja måla om trappen så att färgerna åter blir klara, säger Linda Wallin, näringslivschef i Falu kommun.

Nationalsocialisternas aktion har även väckt reaktion hos pajasarna i nätverket Clowner Mot Nazister som varit på plats och ”kärleksbombat” trappan.

Nordfront har varit i kontakt med de nationalsocialistiska aktivisterna som hälsar att de kommer fortsätta att göra motstånd mot homolobbyns folkfientliga agenda.

Källor:
Nu kärleksbombas den nedstänkta trappan
Falu Prides ordförande om trappsabotaget: ”Det kan vara riktat mot oss”


  • Publicerad:
    2017-08-22 12:49