VÄSTERÅS. Anna Jonsson blev i måndags misshandlad av Nick Staffas från Revolutionära fronten. Jonsson har i efterhand sagt att Staffas slåss som en kärring.

Anna Jonsson fick ett spräckt ögonbryn under attacken men klarade sig i övrigt bra. Foto: Realisten.

Anna Jonsson fick ett spräckt ögonbryn under attacken men klarade sig i övrigt bra. Foto: Realisten.

Svenskarnas partis kandidat i kommunvalet i Västerås, Anna Jonsson, blev i måndags misshandlad av Nick Staffas från Revolutionära fronten.

Det var under en paus vid en rättegång mot flera RF-medlemmar som Jonsson blev misshandlad.

I en intervju med Realisten beskriver Jonsson händelsen på följande sätt:

— Jag tänkte att jag skulle passa på att prata lite med honom när man får se honom i dagsljus och utan maskering. Men min närvaro uppskattades inte och en aggressiv situation uppstår. Varpå det utbryter i handgripligheter. Jag får en smäll i ansiktet och ögonbrynet spräcks. Han drar mig även i håret likt en kärring när hans slogs. Ett tag trodde jag att han skulle slita av mig håret. Vilket han delvis gjorde. Det låg en stor tuss med hår på golvet när det hela var över. Polis kom relativt snabbt och avbröt det hela.

Jonsson uppger att hon är vid gott mod och hon ska inte heller ha blivit rädd när Staffas gick till attack.

— Nej det blev jag inte. Ärligt talat så tyckte jag det var lite komiskt och roligt att en sån ”hård” kille som Staffas slåss som en tjej och ska dra i håret. Efteråt kunde jag inte göra annat än att stå och le mot honom. Det hela var som sagt väldigt komiskt.

En anmälan mot Staffas ska ha upprättats av poliserna på plats.

Källa:
Anna Jonsson på gott humör efter vänsterns fega attack


  • Publicerad:
    2014-05-07 00:30