SVERIGE. Den nationelle musikern Tomas ”Bisson” Ek har hängts ut av sin före detta partner i en bok som fått stor uppmärksamhet i svensk gammelmedia. Själv menar Bisson att boken innehåller flera faktafel och grova vinklingar om hans person. Han kommer inom en snar framtid att ge ut en egen bok, ”Nazihunken”, som kommer beskriva hans version av händelserna.

bokmassan-anna-lena-joners-larsson-anvandbart-format

Anna-Lena anklagas nu för att ljuga i sin bok ”Nazibruden”. Foto: Nordfront

Tomas ”Bisson” Ek, en nationell sångare och gitarrist i bland annat vikingarockbandet Enhärjarna, har blivit hårt ansatt av sin före detta flickvän Anna-Lena Joners Larsson genom hennes bok ”Nazibruden – en sann historia”. Boken har blivit väldigt uppmärksammad i etablerad media, där Joners Larsson har fått ”tala ut” om hennes tid inom den ”nazistiska rörelsen” i diverse morgonsoffor och tidningar, bland annat Bonnier-ägda Dagens Nyheter.

Bisson menar dock att ”Nazibruden” innehåller flera rena faktafel, till exempel att han ska ha spelat inför Ku Klux Klan och att hans låttexter handlar om utrotning. Han anser också att boken felaktigt utmålar honom som ”en känslokall idiot” som inte tänker på sina barn. Bisson riktar framförallt kritik mot bokförlaget Harper Collins Nordic för att de inte kontaktade honom angående de grövsta angreppen från Joners Larsson.

— De har väl kanske: ”Oj, det här var en kraftig historia, är det verkligen så? Kan vi kontakta ditt ex och kolla: Stämmer det här?”. Kanske har jag kunnat ge lite andra svar, säger Bisson till Radio Gävleborg som hittills är det första och enda mediet som låtit honom komma till tals.

Anledningen till att bokförlaget svalt alla historier från Joners Larsson med hull och hår, utan att kontakta honom om dess sanningshalt, tror Bisson beror på det faktum att han är nationalist. Förlagschefen på Harper Collins Nordic, Anna Svedbom, säger angående att Bisson inte fått svara på bokens anklagelser att hon ”av respekt för de inblandade inte kan diskutera de överväganden som gjorts”.

Bisson kommer om ungefär en månad att via Motgift Förlag ge ut en bok som bemöter några av lögnerna i exflickvännens bok. Boken kommer heta ”Nazihunken”.

Att Bisson fick komma till tals i Radio Gävleborg retade Hela Hälsinglands floskulösa ledarskribent Lilian Sjölund. Sjölund ondgör sig i en artikel över hur nationella alltmer tar plats i samhällsdebatten och menar att de som inte delar hennes åsikter om hur Sverige ska styras inte bör få komma till tals. Hon nämner Bissons intervju i Radio Gävleborg som ett exempel på en av de händelser hon stör sig på. Faktum är dock att Sjölunds egen tidning tidigare gjort ett kärvänligt reportage om Bissons tatueringsverksamhet och asatro, där man bland annat på en av tidningarnas egna bilder ser en tavla som gör reklam för Bissons band Enhärjarna.

Källa:
Kände sig uthängd i ”Nazibruden”


  • Publicerad:
    2016-10-06 12:25