MEDIA. ”Varför drivs en nazist av nazism – men en muslim inte av islam?” Det frågar Nationell.nu i en läsvärd krönika där man belyser den svenskfientliga pressens fulspel där man försöker smeta enskilda brott på en hel ideologi – nationalsocialismen – för att skuldbelägga och stigmatisera alla anhängare av den ideologin.

Krönikan tar avstamp i mordet på John Hron som i gammelmedia målas upp som ett ”rasistmord” utfört av ”nazister”. Nationell.nu skriver bland annat följande:

Mordet på John Hron var inte rasistiskt. Det utfördes av berusade problembarn i 15-18-årsåldern. Den drivande gärningspersonen Daniel Hansson har sagt att han saknar empati och hade kunnat ge sig på vem som helst. Även Aftonbladet har erkänt att Hansson ”hade hat i kroppen långt innan han lärde sig vad ett hakkors är”. Redan 2000 sade Hansson att ”nazismen” känns ”väldigt långt borta” för honom.

[…]

Så vad har detta med nationalsocialism att göra? Förespråkar nationalsocialism psykopatiska fyllemord på oskyldiga 14-åriga europeiska barn? Nä, knappast.

Vidare konstaterar Nationell.nu att förhållandet är ett annat när det gäller till exempel islam:

Annat är det med islam. Islamiska Staten, som drivs av Abu Bakr al-Baghdadi som har en doktorsexamen i islamiska studier, har ingenting att göra med islam.

”Islamiska staten är islamofober”, kan man läsa på svt.se. ”Vantolkning av islam”, heter det på gp.se. ”Blanda inte ihop jihadist och muslim”, skriver svd.se. ”Isis har inget med islam att göra”, sprider folkbladet.nu.

Läs hela artikeln här:
Varför drivs en nazist av nazism – men en muslim inte av islam?


  • Publicerad:
    2015-08-08 22:30