STOCKHOLM. Under måndagen hölls rättegången mot Jessica Jaunzems gällande tillbaka-tårtningen av Irene Matkowitzc. Motståndsrörelsen var på plats med ett 20-tal kamrater för att visa solidaritet. Efter rättegången hölls även en minnesceremoni för Hans-Gösta Pehrsson. Uppdaterad med film!

Denna måndag så hölls rättegången mot Jessica Jaunzems, som stod åtalad för ofredande efter tillbaka-tårtningen av vänsterextremisten Irene Matkowitzc  (”tårtkvinnan” som tårtade Jimmy Åkesson). Motståndsrörelsen valde självklart att närvara under rättegången för att visa solidaritet med Jessica som är stödmedlem och nyligen intervjuades av Nordfront i samband med att hon lanserade ett träningsprojekt för nationellt sinnade kvinnor. Kamrater står aldrig ensamma!

Irene ser smått chockad ut över att Motståndsrörelsen var på plats.

Irene ser smått chockad ut över att Motståndsrörelsen var på plats.

Irene å sin sida hade med sig ett par vänner som höll låg profil så fort Motståndsrörelsen anlände till Södertörns tingsrätt.

Den autonoma vänstern lös dock med sin frånvaro, trots att ett rop på hjälp dök upp i sociala medier. Irene beklagade sig också högljutt över att ”hela SMR” satt i rätten och ville därför inte berätta för tingsrätten vilka säkerhetsåtgärder hon vidtagit efter tårtningen av Åkesson som ska ha lett till en mängd hot mot henne.

fb

Ett desperat rop på hjälp som inte hörsammades.

Själva rättegången flöt på utan några större störningar. Irene valde dock att försöka överrösta försvarsadvokaten vid ett flertal tillfällen, men blev strikt tillsagd av domaren. Hon hade även skrivit ut två artiklar från Nordfront, som hon i sin slutplädering valde att visa för första gången. Det gjordes klart för Irene att ett åtal inte fungerar på det sättet och artiklarna togs inte med i bevisningen. Att Irene har så bristande kunskaper om hur det svenska rättsväsendet funkar kan kanske te sig underligt – eller kanske snarare logiskt – då hon själv är dömd för över 100 brott sedan tidigare.

irene

Irene verkade inte vara på något bra humör… Nya Tider var också på plats och rapporterar att hon attackerade deras fotograf.

Jessica visade på gott mod vid rättegångens slut och väljer att kommentera händelsen till Nordfront med dessa ord:

— Dagen kändes bra. Jag hoppas man kan lita på rättsväsendet och att åtalet ogillas, men tyvärr har jag sett för många exempel på hur nationella särbehandlas i rättssalar.

södertörn

Humöret var på topp bland våra kamrater som medverkade vid rättegången.

Efter rättegången så begav sig kamraterna ut till Hans-Gösta Pehrssons grav för att hedra dennes minne på hans dödsdag. Pehrsson var en av de svenskar som nådde högst grad inom Waffen-SS under andra världskriget och han var känd som en modig krigare.

När vi stormat och tagit den ryska bunkerlinjen vid Trekni var vi bara en handfull oskadade soldater kvar ur kompaniet, så höga var vår förluster. Tre dagar höll vi linjerna mot upprepade ryska anfall. Den fjärde dagen måste vi gå tillbaka inför övermakten. Pehrssons befälsbunker låg 100 meter bakom och han var på väg framåt när vi retirerade och han mötte oss. ’Fega uslingar!’ skrek han, tog täten med sitt Sturmgewehr 44 och ledde vårt motanfall. Ryssarna var helt överraskade av vår attack och vi tog 100 fångar och kunde sedan hålla höjden en vecka innan vi blev avlösta.” – Franz Bereznyak om striden vid Trekni.

perssons grav

Joakim Blixt och Peter Jusztin vid Pehrssons grav.

Kamraterna ställde sig i givakt vid Pehrssons grav och ett kortare tal hölls av Peter Jusztin, gruppchef i Stockholm. Talet avrundades med orden…

Svenska motståndsrörelsen hedrar idag minnet av denna svenska hjälte. Trots att hans egna nation inte var indraget i kriget hörsammade Pehrsson den ariska folksjälens rop på uppoffring. Han bevisade gång på gång att döden är vår följeslagare.

Hans-Gösta Pehrsson har för evigt tagit sin plats bland de ariska hjältarna, låt hans namn eka bland våra ungdomar i tusen år, låt hans bild pryda vår propaganda i tusen år och låt mjödet flöda när vi återförenas i Valhall!

… och följdes av tre kraftiga ”Hell Seger!” från de närvarande.

persson blommor

”Svenska Motståndsrörelsen” – ”Leve döden”.


  • Publicerad:
    2015-03-19 19:00