LIVERPOOL. Efter att ha tvingats bort från New York, Albaqurque och Tennessees landsbygd ställde Shia Labeouf in siktet på Liverpool, Storbritannien. Den fjärde rundan blev dock kortvarig då flaggan var borta redan efter ett dygn.

Inte ens i Storbritannien fick Shia Labeoufs anti-Trump flagga vara ifred.

Den fjärde upplagan av skådespelaren Shia Labeoufs konstprojekt ”He will not divide us”, riktat mot USA:s president Donald Trump, har nu avslutats. Projektet etablerades först i New York och senare Albaqurque, då i form av en webbkamera i en vägg, där folk kunde framföra budskap och slagord riktade mot Trump. Den tredje upplagan av projektet bytte senare form till en livesänd flagga på okänd plats på Tennessees landsbygd, vilken fick avslutas redan efter två dygn då nätkrigare ringat in platsen med hjälp av flygplan och stjärnnavigation.

Projektet återkom i ett fjärde försök med en flagga hissad ovanpå en offentlig biograf i Liverpool, Storbritannien. Förhoppningen var troligtvis att ingen skulle kunna komma åt flaggan, trots att flaggans position var känd, men nätkrigarna började genast snickra ihop en rad planer för hur flaggan skulle erövras.

Under torsdagen dök plötsligt en maskerad man upp i rutan, varpå livesändningen snabbt avslutades. När sändningen väl var igång igen visades en tom flaggstång, och när journalister anlände till platsen var biografens personal tystlåten om det som skett. Troligtvis lyckades mannen ta sig från platsen med krigsbytet, och därmed kan nätkrigarna räkna in ännu en seger.

Efter nederlaget meddelades initialt på projektets Facebooksida att sändningarna skulle avslutas permanent, men under torsdagskvällen stod det klart att en femte upplaga skulle genomföras.

I vilken form och på vilken plats den femte livesändningen kommer utspela sig är ännu oklart, men att nätkrigarna laddar upp inför nästa omgång är givet. I kommentarsfältet under Facebookinlägget ställer en användare en lustig fråga: ”Kommer säsong tio innehålla en boss-nivå?”.

Källor:
He Will Not Divide Us (Facebook)
Shia LaBeouf’s anti-Trump flag removed after right wing trolls target FACT


  • Publicerad:
    2017-03-24 13:20