INRIKES. Flera medier har idag rapporterat om Nordiska motståndsrörelsens propagandaspridning vid Kärrtorps gymnasium eftersom ”nazister slog till på årsdagen” av Kärrtorp-kravallerna. Uppdaterad.

Propaganda i Kärrtorp. Foto: Nordfront

Propaganda i Kärrtorp. Foto: Nordfront

Motståndsrörelsen har under lång tid spridit propaganda i hela Stockholm och då även i Kärrtorp. Den senaste tiden har det sprayats en del i området, bland annat har texten ”nationalsocialistisk zon” sprayats på olika ställen kring Kärrtorps gymnasium.

Aktivism bedrevs också natten till årsdagen för kravallerna i Kärrtorp, där svenskfientliga personer och rent kriminella vänsterextremister för två år sedan hade samlats för en ”anti-rasistisk demonstration”, vilket har retat media som valt att uppmärksamma Nordiska motståndsrörelsens propagandaspridning i området. Bland annat skriver Sveriges Television att ”Nazister slog till på årsdagen”.

— Det här känns väldigt osäkert. Senast nazisterna klottrade ner skolan var bara för en vecka sedan. Och nu igen, på årsdagen, säger en elev på skolan.

Gammelmedia valde även att göra reklam för den vänsterextrema organisationen ”Linje 17 mot rasism” som uppmanat svenskfientliga element att under eftermiddagen samlas för ytterligare en ”anti-rasistisk” manifestation på Kärrtorps torg. Linje 17 avslöjades också nyligen som anstiftare av ett våldsamt upplopp i samband med en demonstration genomförd av Svenskarnas parti förra året.

Förutom sprayningarna under natten delade aktivister från Motståndsrörelsen ut flygblad vid lunchtid idag till hushåll i Kärrtorp.

Källor:
Nazister slog till på årsdagen
Nazistisk aktion mot Kärrtorps gymnasium


  • Publicerad:
    2015-12-15 20:50