SVASTIKA. Ett café i Indonesien tvingades för en tid sedan att stänga efter påtryckningar från media och Simon Wiesenthal Center. Caféets ägare fick även motta dödshot men öppnar trots det återigen sin verksamhet.

soldatenkaffee

Henry Mulyana stängde igen sitt café ”SoldatenKaffee” efter att hans verksamhet hängts ut i media och kritiserats av judar, vilket resulterade i dödshot och anklagelser om rashat. Mulyanas advokat uppgav då att verksamheten skulle återupptas vid ett senare tillfälle, men då med ett bredare tema och utan svastikor.

Trots det bistra beskedet pryddes caféet av tre stora örnar bärandes svastikor. På väggarna hängde även affischer på det tyska NSDAP:s partisymbol. Flera personer hade även valt att klä upp sig i tyska uniformer från det nationalsocialistiska Tyskland.

Mulyana hade dock breddat temat genom att hänga upp bilder på Winston Churchill och Josef Stalin. Mulyana uppger att han inte förstår reaktionerna mot hans café och säger att det alltid bara har varit en verksamhet med Andra världskriget som tema:

— Från första början sa jag att SoldatenKaffee inte är ett nazistcafé. Caféets tema är Andra världskriget.

— Alla aspekter av SoldatenKaffee är legala. Vi har en hel del kunder från Europa och de har inte haft några problem med Andra världskriget-temat, eftersom det ses ur ett historiskt perspektiv, fortsätter han.

Caféet uppges vara döpt efter de populära träffplatserna för tyska soldater i Tyskland och Frankrike under Andra världskriget.

Källa:
Jews Cry 6,000,000 Tears as ”Nazi-Themed” Cafe Reopens in Indonesia


  • Publicerad:
    2014-06-26 20:30