GÖTEBORG. Liseberg har placerat ett hakkors fullt synligt för alla barn som besöker nöjesfältet, men det är fortfarande oklart varför.

I juli skrev flera medier om ett nytt ”demokratiproblem” med barn och ungdomar som gjorde så kallade heilningar till kameran i åkattraktioner på Liseberg. Polisen lovade att ta i med hårdhandskarna mot barnen och besökare skulle gripas och slängas ut vid minsta misstanke.

Nordisk Radio var dock först med nyheten då man redan i juni berättade i programmet Mer än ord hur polisen beger sig till Liseberg för att gripa människor som misstänks ha utfört den förbjudna hälsningen.

Nu gör Nordisk Radio nästa avslöjande. Det är via en insändarbild till programmet NR Bohuslän som vi nu kan avslöja att Liseberg har ett hakkors fullt synligt i nöjesparken. En Kungälvsbo som var där med sin familj har skickat in bilden, men det var hans son som upptäckte bilden.

— Jag blev förfärad och djupt kränkt när jag såg symbolen, säger pappan till Nordfront.

— Förfärad eftersom den inte var bättre placerad och mer synlig.

Pappan uppger att han trots allt gillar tilltaget och att han följer Lisebergs utveckling.

— Fortsätter Liseberg såhär så har de kanske snart vunnit tillbaka förtroendet efter att man åsiktstrakasserat besökare under sommaren, säger pappan.


  • Publicerad:
    2019-09-05 01:45