HALLAND. Stina Isaksson, Gruppledare för Sverigedemokraterna i Hylte, råkade komma åt gilla- knappen gällande ett kontroversiellt Facebookinlägg under nationaldagen. Bilden visar en smörgåstårta pyntad med hakkors. Den feltryckningen fick oerhörda konsekvenser bland annat i form av personliga hot och ett vansinnigt mediedrev.

Den omtalade ”nazisttårtan” som skapade ett mediadrev och avståndstagande sverigedemokrater.

Stina Isaksson berättar att hon under nationaldagen var inne på Facebook och ”gillade” en mängd olika inlägg och bilder som på olika sätt illustrerade firandet. Ett av dessa inlägg tillhörde en person som öppet sympatiserar med nationalsocialismen och därför dagen till ära bakat en smörgåstårta som han valt att pryda med hakkorsflaggor.

Det var heller inte bara ett vanligt gillande, utan extra starkt i form av ett hjärta skriver bland annat Göteborgsposten, som även gör en poäng av att hon synts på bild samma dag iklädd Sverigedräkten.

Uppmärksamheten kring detta har nu fått ödesdigra konsekvenser för Isaksson som fått motta både hot och en mängd ifrågasättande kring sin lämplighet som politiker.

Susanne Larssen, Sverigedemokraternas ordförande i Halland, säger att detta nu kommer att bli en fråga för riksorganisationen, något som hon själv har erfarenhet av efter att hon i ett Facebookinlägg skrivit att ”regeringen med sina moskébyggen” erkänner islam som en religion så att muslimerna, som är ”ondska och farliga”, fått vad de behöver för att ”fortsätta sitt uppdrag”.

Larssen tycks dock ha lärt sig sin läxa och är numera noga med hur hon använder sociala medier i enlighet med den kulturmarxistiska värdegrunden.

— Märker jag att någon i mitt flöde gör minsta koppling till något högerextremt tar jag bort vederbörande som vän på Facebook, bedyrar hon till Hallandsposten.

Isaksson försvarar sig med att hon ”gillat” en mängd olika inlägg under dagen, att hon inte uppmärksammat hakkorsen och inte heller kände till att denne person var nationalsocialist. Hon har nu tagit bort honom som vän och kommer i framtiden att hålla bättre koll på vilka vänner hon lägger till på Facebook. Därtill vill hon förtydliga att hon inte är nazist – då hon har romer i släkten, vilka enligt henne förföljdes av just ”nazisterna”, är gammal socialdemokrat och snarast tillhör vänsterfalangen inom SD.

”Tårtmannen” Daniel Eliasson, enligt egen utsago en parlamentariskt oberoende nationalsocialist, tar det hela med ro. Han berättar för Nordfront att tårtan var inhandlad på det lokala konditoriet och därefter pyntades med 5 NSDAP- flaggor, 5 svenska flaggor samt två större diplomatflaggor. Det är nu den första nazistiska tårta som getts mediatid inom svenskt medialandskap.

— Jag hoppas att fler följer mitt exempel och vågar bryta tabubelagda normer i vårt samhälle. Yttrandefriheten gäller ju även oss som tror på nationalsocialismens ideologi, låter han hälsa.

Källor:
Susanne Larsen: ”Blir en fråga för riksorganisationen”
SD-ordförande gillade tårta med naziflaggor
SD-ledare klickade ”gilla” på nazisttårta


  • Publicerad:
    2017-06-14 23:50