SYDAFRIKA. Den nu bortgångne terroristen Nelson Mandela uppges ha utbildats i väpnad kamp av den israeliska underrättelsetjänsten Mossad.

mandela2

Enligt ett brev som hittats i det israeliska statsarkivet utbildades Sydafrikas förre president Nelson Mandela i väpnad kamp av Mossad.

Av brevet framgår det att Mandela, under täcknamnet David Mobsari, mottog militär träning av Mossads agenter 1962, strax innan han fängslades för terrorverksamhet.

”Som ni kanske minns diskuterade vi för tre månader sedan fallet med en praktikant vid namn David Mobsari från Rhodesia som kom till [israeliska] ambassaden i Etiopien. Den tidigare nämnda utbildades av etiopierna [kodord för Mossad-agenter, enligt tidningen Haaretz] i judo, sabotage och vapenhantering”, uppges det stå i brevet.

Fortsättningsvis uppges det stå att Nelson Mandela visade intresse för den paramilitära judiska terrorgruppen Haganahs metoder. Mandela ska också ha visat sympatier för judarna i Israel:

”Han hälsade våra män med ’Shalom’, var förtrogen med judarna och Israels problem, samt gav intrycket av att vara intellektuell.”

I brevet skriver man att ”David Mobsari” senare avslöjats som Nelson Mandela, efter att han blev arresterad i Sydafrika:

”Det framgår nu av fotografier som har publicerats i pressen, efter gripandet av ’Svarta Nejlikan’ i Sydafrika, att praktikanten från Rhodesia använt ett alias. De två männen är en och samma.”

Israel förnekar att Nelson Mandela ska ha mottagit militär träning. Man uppger dock att en inofficiell representant för Israel ska ha varit i kontakt med Mandela 1962:

”Det israeliska statsarkivet har ett dokument (ej offentligt) som visar att Mandela (under en falsk identitet) träffade en inofficiell Israelisk representant i Etiopien redan 1962. … Den israeliska representant var inte medveten om Mandelas verkliga identitet. Istället diskuterade de två Israels problem i Mellanöstern och Mandela visade stort intresse för ämnet. Först efter hans gripande 1962, när han återvände till Sydafrika, fick Israel veta sanningen.”

Nelson Mandela

Under Mandelas ledning i Sydafrika försämrades levnadsförhållandena för vita kraftigt. Tusentals vita har mördats och våldtagits under ANC:s styre. Internationell media har valt att inte rapportera om detta och istället har Nelson Mandela hyllats. För att läsa mer om Nelson Mandelas karriär som terrorist, läs Mandela – politisk fånge eller terrorist?

Källa:
Nelson Mandela ‘received weapons training’ from Mossad – report


  • Publicerad:
    2013-12-21 14:50