KULTUR Netflix nya serie om den homosexuelle seriemördaren Jefferey Dahmer taggades med ”hbtq”. Men efter massiv kritik från homolobbyn backar nu streamingjätten.

I Netflix nya serie ”Monster: The Jeffrey Dahmer story” får man följa berättelsen om den homosexuelle seriemördaren Jeffery Dahmer som mellan 1978 och 1991 mördade 17 pojkar och män. Hans brutala mordserie var sexuellt motiverad och involverade stundtals både kannibalism och nekrofili.

Att Netflix taggade serien om den sexuellt avvikande Dahmer med ”hbtq” gick dock inte hem hos homolobbyn, som endast vill att sådant sker i serier där sexuella avvikelser lyfts fram som något positivt.

På Twitter ska ett stort antal användare ha attackerat Netflix och skrivit bland annat att man inte ”känner igen sig” i att berättelsen om Dahmer skulle vara en hbtq-berättelse.

”Att Jeffrey Dahmer får taggen hbtqi på Netflix är ett hatbrott”. skriver exempelvis en användare som citeras av Daily Mail. En annan konstaterar att ”detta är inte den representation vi vill ha”.

Vissa är dock mer positiva och menar att serien är en ”viktig del av hbtq-historien” eftersom Dahmers offer ofta var bögar. En användare menar att serien är ett bevis på hur mycket Dahmer ”kom undan med”, trots att den homosexuelle seriemördaren dömdes till sexton livstidsstraff för sina brott och avled i fängelset efter en brutal misshandel av en medfånge.

Netflix ska inte ha bemött kritiken utan helt enkelt bara ha tagit bort hbtq-taggen från serien.