MASSINVASIONEN. Ett NGO-fartyg som smugglat in illegala migranter där flera även bar på coronasmitta har beslagtagits av de italienska myndigheterna. Fartyget det gäller är det tyskflaggade Sea-Watch 3.

Det tyskflaggade NGO-fartyget Sea-Watch 3 används för att frakta migranter från Afrika till Europa. Skärmbild: Youtube.

Det tyskflaggade NGO-fartyget Sea-Watch 3 som används för att frakta migranter från Afrika till Europa har beslagtagits av de italienska myndigheterna på grund av vissa ”oegentligheter”, rapporterar Samhällsnytt. Detta efter att fartyget förra månaden fraktade över 200 illegala afrikanska migranter till Italien där flera dessutom var coronasmittade.

Enligt den italienska kustbevakningen finns ”flera tekniska och operativa oegentligheter som äventyrar säkerheten, inte bara för besättningen utan också de migranter som plockas upp”.

Det är vanligt att vänsteraktivistiska NGO-organisationer under täckmantel av att de är ”hjälporganisationer” smugglar migranter över Medelhavet. Nu är många aktiva igen efter att Italien och övriga länder i EU lättar på coronarestriktionerna.

På hemsidan för organisationen Sea-Watch uppges att fartyget som utgår från Malta framför allt bemannas av volontärer och aktivister. Med hjälp av radar, kikare och kamera scannar man aktivt av den libyska kusten efter båtar med afrikaner att ”rädda”. Migranterna tas ombord och förs sedan till Italien där de kan söka asyl eller fortsätta norrut till exempelvis Sverige.

Med hjälp av radar, kikare och kamera scannar man aktivt av den libyska kusten efter båtar med afrikaner som sedan förs till Europa. Skärmbild: Youtube.

Sea-Watch 3 lämnade den 25 juni av 209 illegala migranter i hamnen i sicilianska Porto Empedocle efter tre veckors karantän där. När migranterna testades av Röda korset visade det sig att minst 28 av dem bar på coronasmittan.

Nello Musumeci, Siciliens president, konstaterade att detta var beviset för att regeringen gjort rätt som placerat migranter i karantän:

— De som har gnällt och anklagat oss för rasism kan idag se att vi fattat rätt beslut.

Sea-Watch 3 skapade uppståndelse den 29 juli förra året när den dåvarande kaptenen Carola Rackete greps efter att ha rammat en italiensk patrullbåt och därefter angjort hamnen i Lampedusa utan tillstånd.

De globalistiska krafterna kritiserade då i form av Tysklands förbundspresident Frank-Walter Steinmeier Italien för att de vägrat ge tillåtelse för fartyget att gå i hamn:

— Det är möjligt att det finns lagar om när fartyg får närma sig en hamn, men Italien är inte bara en stat, det är i EU:s centrum och ett av de ursprungliga EU-länderna. Ett sådant här fall måste behandlas på ett annat sätt, sade Steinmeier då.

— De som räddar liv kan aldrig ses som kriminella, tillade han.

Även efter arresteringen av kapten Rackete beslagtogs fartyget men lämnades ut i december förra året. Den här gången har den italienska kustbevakningen uppgett att fartyget kommer att stanna i beslag tills Tyskland och besättningen fått bukt med problemen ombord.


  • Publicerad:
    2020-07-12 18:35