CENSUR. Förra veckan stängdes Nick Fuentes av från Twitter – i helgen bemötte han detta med en presskonferens där han belyste det positiva med att vara avstängd från alla större sociala medier.

I fredags blev den 22-årige konservative och invandringskritiska profilen Nick Fuentes permanent avstängd från Twitter där han ska ha haft över 125 000 följare.

Fuentes är känd för sin ungdomliga och ironiska framtoning och har länge hatats av det politiskt korrekta etablissemanget. Bland annat har han kritiserats för att han jämförde förintelsen med att baka kakor och inte tyckte att det verkade rimligt att man skulle kunna baka 6 000 000 kakor på utsatt tid.

Sedan tidigare har Fuentes mer eller mindre stängts av från alla stora sociala medier och även banktjänster som Stripe, uppger Forbes.

Som svar på avstängningen från Twitter kallade Fuentes helgen som var till en presskonferens där han pratade om den politiska censuren på internet. I en film från sändningen kan man se hur Fuentes innan sändningen officiellt startar skämtar med sina anhängare som är på plats och säger att han nu äntligen kan vara rasistisk, sexistisk, homofobisk och ”kanske bäst av allt – antisemitisk”, vilket möts av starkt jubel från publiken.

Poängen att avstängningen medför fördelar upprepas sedan i den officiella presskonferensen.

— Det är bra att bli avstängd, säger Fuentes och utvecklar sedan vad han menar med detta:

— Det har gått så långt nu att det har uppstått en väldigt intressant effekt. Folk har börjat med självcensur. Eftersom alla vet att om du förlorar din plattform är du utplånad. Om du deplattformeras från Youtube, Twitter, Facebook – då kan du inte ha en karriär i media. Det är några personer som har överlevt, men för det mesta är det dödligt. Så vad gör folk? De har ändrat vad de säger, och i vissa fall tror jag att det programmerar vad de tror på för att deras åsikter ska passa in i användarvillkoren. Och jag märker att jag själv gör det.

Fuentes ska också enligt Business Insider ha försökt komma in på det konservativa CPAC-mötet i Dallas, men han och hans anhängare blev utkörda efter att ha skanderat ”America First” och ”White Boy Summer” när de gick in i lokalen. Även CPAC drabbades av censur förra veckan då Youtube ironiskt nog raderade en film där gruppen uppmärksammade den förre presidenten Donald Trumps nu pågående försök att juridiskt slå tillbaka mot internetjättarnas politiska censur.


  • Publicerad:
    2021-07-12 11:25