STORBRITANNIEN. Det brittiska partiet British National Party sparkar ut partiets före detta ledare Nick Griffin eftersom han anses ”destabilisera” partiet.

Nick Griffin har länge varit BNP:s ansikte utåt.

Nick Griffin har länge varit BNP:s ansikte utåt.

I ett uttalande klargör det brittiska partiet BNP att den förre ledaren Nick Griffin anses destabilisera partiet och trakassera flera av dess medlemmar, man anklagar honom även för att ”dra in partiet i fraktionalism”. Man menar vidare att Griffin planerat att läcka ”skadliga och nedsättande” information om partitoppen.

— Även om vi alla anser att Nick har åstadkommit mycket för vårt parti i det förflutna måste vi också komma ihåg att partiet är större än någon enskild individ… Nick anpassade sig inte till hederstiteln som ledare och det blev snart uppenbart att han inte kunde arbeta som en jämlik medlem i teamet och hans beteende blev mer oberäkneligt och störande, menar Clive Jefferson, medlem av partiets uppförandekommitté.

Griffin har skrivit flertalet meddelanden på Twitter där han menar att det är partitoppen som har kastat ut honom ”utan en rättegång”.

Griffin själv menar att partiets ledarskap förstör partiet och att BNP måste ha ett ”lugnt men militant tillvägagångssätt”.

Han menar även att så kallade counterjihadister och populistiska organisationer bör rekryteras till partiet.

Nordfront kan komma att återkomma i ämnet när situationen har klarnat.

Källa:
Nick Griffin expelled by BNP


  • Publicerad:
    2014-10-02 19:30