NIGERIA. Militanta islamister från Boko Haram greps av nigeriansk militär i närheten av staden Baga. Istället för att smälta in stack de förklädda ”kvinnorna” ut med sina skägg.

I förrgår återtog nigeriansk militär staden Baga. Kort därefter började de sätta upp avspärrningar vid förorter i en större operation för att rensa staden på militanta islamister från Boko Haram.

De jagade männen från Boko Haram hade dock en plan för att undkomma militären – klä ut sig i kvinnokläder och smälta in bland allmänheten. Av någon anledning hade männen dock glömt eller vägrat att raka av sina skägg. Istället för en lyckad flykt blev de därmed ett lätt byte för militären.

Männen från Boko Haram kan nu vänta sig hårda straff. De misstänks bland annat för att ha legat bakom en självmordsattack i söndags där en sjuårig flicka sprängde sig själv och fyra andra på en marknad. Boko Haram har tidigare uppgett att de kidnappat hundratals skolflickor med avsikt att sälja dem som slavar. Gruppen ska tidigare ha använt sig av tonårsflickor till självmordsattacker.

2607A27600000578-2966598-image-a-18_1424774334056

Källa:
Boko Haram terrorists caught after disguising themselves as women… but not shaving their beards off


  • Publicerad:
    2015-02-25 05:00