ÅSIKTSFÖRTRYCK. Nordfront skrev tidigare om att tre svenskar hindrades av tysk polis från att resa till Bulgarien under gårdagen. Nordfront har nu talat med Nicklas Norling, som var en av de tre svenskarna som fick återvända hem istället för att besöka Sofia.

Nicklas Norling, här som reporter för NTV, var en av de tre svenskar som av tysk polis förhindrades att besöka Bulgarien. Foto: Nordfront.

Det var under gårdagen som Nordfront rapporterade att ett stort antal tyskar – men även tre svenskar – hindrades av tysk polis från att resa till Bulgarien för att delta i den årliga Lukovmarschen i Sofia.

En av dessa var Nicklas Norling, som är aktivist i Nordiska motståndsrörelsen boendes i Dalarna.

Till Nordfront berättar Norling att han och hans resesällskap mellanlandade på Münchens flygplats på väg till Sofia, där man hade planerat att delta i Lukovmarschen. Efter tio minuter på flygplatsen konfronterades Norling med sällskap av tre civilpoliser, som påpekade att man hade runor och andra symboler på sig som tydligen är olagliga i Tyskland.

— Man sa att tröjan jag hade på mig hade olagliga symboler och att ett hängsmycke som en annan person hade också var olagligt, berättar Norling.

Polisen bad att få samtliga resenärers pass och ställde frågor om syftet med resan till Bulgarien.

En annan person ur Norlings sällskap berättar också att polisen frågade honom ifall han var ”medlem i Nordfront”.

— Sedan tog polisen med oss till ett rum på flygplatsen, varpå man genomförde visitation av både kropp och bagage på oss alla. Man började med kvinnorna, som kom tillbaks till rummet efter avklarad visitation. Sedan var det min tur och man tog med mig till ett rum med en cell där man visiterade mig och försökte ställa frågor gällande resan, berättar Norling, och fortsätter:

— Sedan gled frågorna in på Motståndsrörelsen och till slut även Lukovmarschen, och då fick man det helt bekräftat att man väntat på vårat sällskap för att jävlas med oss. Man hittar olika saker i mitt bagage med runor på och även olika t-shirtar från Greenpilled, vilka polisen ansåg var olagliga att enbart inneha i Tyskland.

Till och med Norlings vigselring, som har en livsruna på sig, menade man var olaglig.

Polisen tog sedan med sig allt tankebrottsmaterial för att fotografera och dokumentera, medan Norling fick vänta i cellen, ständigt iakttagen av någon slags vakt.

— Jag får sitta och vänta i cirka två-tre timmar utan att något händer, berättar Norling.

— Sen blir jag medtagen till ett rum där man skaffat en tolk över telefon som på knagglig svenska berättar att man har utfärdat ett förbud för mig att komma in i Bulgarien. Efter det förs jag tillbaka till cellen igen och får sitta där i någon timme tills tre poliser kommer och hämtar mig och tar med en ut från flygplatsen och in i en polisbuss för att köra mig till den lokala polisen i Bayern.

På polisstationen registreras alla Norlings tillhörigheter som enligt polisen är illegala i Tyskland. Efter sammanlagt sju timmar släpps han till slut, utan att ens ha fått något att äta.

— Mot kvällen började de till och med äta sina matdosor framför ögonen på en. Passande nog så har jag kört periodisk fasta i ungefär två månader så det bekom mig inte så mycket trots att man inte hade ätit ordentligt på ungefär ett dygn, berättar Norling.

På polisstationen träffade Norling också på två till personer ur sällskapet som hade delgetts misstanke om brott på grund av ett halssmycke och två förlovningsringar med runor på. Även dessa två belades med förbud att resa till Bulgarien. Ytterligare två i sällskapet fick man senare kontakt med. De hade dock släppts och var fria att resa vidare till Sofia.

— Men vi tre som blev strandade i Tyskland bokade in oss på hotell och spenderade hela fredagen med att ringa ambassader i Sverige, Tyskland och Bulgarien för att försöka ta reda på giltigheten i förbudet, men intresset för att hjälpa till var minst sagt svalt. Dock ansåg samtliga att situationen lät väldigt konstig, berättar Norling vidare.

Av tyska kamrater fick man beslutet om inreseförbud översatt. Där stod det att polisen har utfärdat förbudet på grund av att man anser att Norling och hans två kamrater är medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen och att man därmed misstänker att personerna haft för avsikt att delta i Lukovmarschen och ”radikalisera människor”.

Norling och hans två kamrater beslutade dock i slutändan att resa tillbaka till Sverige, då deras deltagande ändå inte skulle vara avgörande för Lukovmarschen.

— Men nu när man vet att marschen har blivit förbjuden så känns det förstås väldigt surt att man inte kan vara på plats och hjälpa till och se till att marschen blir av i vilken fall, säger Norling, som låter hälsa att han följer utvecklingen i Bulgarien med intresse.

— Slutligen vill jag säga att jag hatar Förbundsrepubliken Tyskland och nästa gång jag sätter min fot på tysk mark är när Tyskland blivit befriat. Tyska folket står dock fortfarande högt i kurs hos mig!, låter Norling hälsa avslutningsvis.


  • Publicerad:
    2020-02-22 18:00