GREKLAND. Det grekiska nationalistpartiet Gyllene grynings partiledare Nikolaos Michaloliakos har fått ett skriftligt uttalande publicerat i den grekiska tidningen Empros. Han menar att de som ställt partiets företrädare inför rätta mycket väl vet om att anklagelserna är falska.

Nordfront återpublicerar uttalandet nedan:

Nej! Det råder inte det minsta tvivel om att regeringsföreträdarna, för att inte tala om de som kallar sig ”säkerhetsmyndigheter” är medvetna till fullo om vår oskuld. Trots detta fängslar de oss ILLEGALT och UTAN BEVIS.

Jag vet detta mycket väl och vi blev till och med informerade av åklagaren då vi kom dit för att ställas inför rätta. Han sade framför advokater att det funnits TIDIGARE inspelningar av våra telefonsamtal rörande ett mord, ändå framfördes detta av honom omtalade bevismaterial aldrig i rätten. Är det en ren slump att deras egna domstolsreporter avskedades från sin post samma dag?

Jag är helt övertygad om att min syn på saken delas av de som avlyssnade mina telefonsamtal. Varför inte bara anteckna mina samtal i domstolsförhandlingarna och spela upp dem offentligt?

De gör inte detta av ett enkelt skäl: det skulle avslöja att jag inte är skyldig och att jag är OSKYLDIG. Det skulle framgå klart och tydligt att det inte funnits någon ”kriminell organisation”.

Nej! Det råder absolut inga tvivel från deras sida om vår oskuld. De håller oss fängslade med vetskapen om att vi inte är skyldiga och med vetskapen om att samtalen de spelade in från våra telefoner inte innehåller någonting. Utredarna har sagt att de ska presentera bevisen i samtalen. Frågan är nu varför man inte gör det?

Därför att uppspelandet av dessa inspelningar skulle få hela deras anklagelser om en ”kriminell organisation” att falla likt ett korthus och bevisa vår oskuld. Trots att de vet om allt detta håller de oss, de oskyldiga, i fängelse. Varför?

För vidriga politiska syften och för att få röster. Detta är tyranni vilket de visar genom vad de har gjort och vad de kommer att göra.

Nikolaos Michaloliakos

Källa:
Michaloliakos Publishes Defense in Greek Paper


  • Publicerad:
    2014-03-13 22:45