JAPAN. Igår släpptes strategirollspelet Fire Emblem Fates i Japan som kommer nå USA och Europa under 2016. Spelet tillåter spelarna att ingå i samkönade äktenskap, detta är nu bekräftat utav Nintendo.

3DS_FireEmblemFates_scrn06_E3.0.0

I tidigare Fire Emblem-spel såsom Fire Emblem Awakening som släpptes 2012, kunde spelare gifta sig och även skaffa barn med karaktärer av det motsatta könet om de genom konversationer upprättade tillräckligt starka band med varandra. HBTQ-Lobbyister har dock som alltid varit högljudda och kritiserat speltillverkaren.

Även andra spel såsom Tomodachi Life i Nintendo 3DS livssimuleringspel, har fått kritik från en hetsig homolobby eftersom de inte heller innefattade möjligheten för homorelationer. Som svar på kritiken uttalade Nintendo att det aldrig haft för avsikt att göra någon form av social kommentar angående homosexuella relationer i Tomodachi Life, vilket fick HBTQ-Lobby att initiera kampanjer för att pressa Nintendo och spelbranschen generellt för valmöjligheten till samkönade äktenskap och mer ”mångfaldsvänliga spel.”

Nu har Nintendo gett vika och i samband med releasen av det nya spelet uppger man följande: ”Vi anser att våra spelerfarenheter bör återspegla mångfalden i de samhälle där vi verkar …

Källor:
Fire Emblem Fates will include same-sex marriage, Nintendo confirms
Efter kritiken: Nu tillåter Nintendo samkönade äktenskap i Fire Emblem Fates


  • Publicerad:
    2015-06-26 16:30