Tidöregimen tar nya tag mot ”gängen” – överväger sluta ge ut bidrag
2024-09-12 22:30
NORDENDAGARNA. Lördagen den 12 september anordnades årets upplaga av Nordendagarna, ett arrangemang som slog besöksrekord, var mycket välorganiserat och hade ett stort fokus på familjer och barn.
Årets upplaga av Nordendagarna hölls i Lilla Edet den 12 september och innefattade en stor mängd sociala och kulturella aktiviteter. Det späckade tidsschemat kunde hållas tack vare att organisatörerna hade en god planering och ibland pekade med hela handen.
Nordendagarna invigdes på morgonen av konferencieren Peter Albinsson. Han slog redan inledningsvis fast att årets upplaga slagit besöksrekord. Under dagen hade runt 200 personer anslutit och inte mindre än 50 av dem var barn. Detta trots att coronareglerna både ställde till det för tilltänkta besökare och att arrangörerna inte hade kunnat annonsera om arrangemanget offentligt, vilket var tanken. Albinsson gick därefter igenom schemat och reglerna inför dagen innan han presenterade Nordiska motståndsrörelsens ledare Simon Lindberg som förste talare.
Lindberg talade om vikten av stolthet och att vara föredömen för andra nordbor. Lindberg gick igenom vad vi har att vara stolta över och förklarade varför det är så viktigt. Det är ingen slump, menade Lindberg, att det rådande systemet vill beröva de nordiska folken deras stolthet, självkänsla och självförtroende, då syftet med detta är att desillusionera och se till att de inte ska göra motstånd. Ett exempel som Lindberg tog upp var att mainstream-media förfasade sig över en av Nordiska motståndsrörelsens demonstrationer av just den anledningen att deltagarna såg så stolta och självsäkra ut, något som anses ”farligt” då detta kan inspirera andra till att bli mer rakryggade och konfrontativa gentemot det rådande systemet.
Efter Lindbergs tal kunde deltagarna gå runt och mingla och det blåstes samtidigt upp en hoppborg för barnen. Näst på schemat efter det var lunch och på menyn stod en välsmakande västkustbuffé med kallskuret kött, matjessill, gräddfil, potatissallad, råkostsallad och mer. Maten som tillagades under helgen – vilket förutom lördagen även innefattade fredag kväll och söndag morgon för de som kom tidigt eller hade möten inplanerade – hade inhandlats av lokala bönder på plats och man hade valt bönder med den bästa djurhållningen och kött av bästa kvalitet. Kökslaget bjöd på mycket god mat under hela helgen.
När lunchen hade avsmakats blev det dags för något som snabbt blivit en favorit hos många – marknaden. Marknaden lanserades som en riktigt positiv överraskning under förra årets Nordendagarna och utökades nu till inte mindre än 16 olika utställare. Syftet med marknaden är att uppmana nationella till att skaffa egna företag, bli bättre på självhushållning samt i förlängningen verka för att skapa ett samhälle i samhället och bli i allra högsta grad oberoende. Det salufördes alltifrån hemmagjorda sylter, eget mjöd eller öl, handsydda barnkläder, musik, honung, hantverk, träningsprodukter, nya tröjor och andra produkter från Greenpilled samt Fånghjälpen som samlade in 27 000 kronor till fängslade kamrater.
Efter allt detta var det dags för att mäta sina krafter i tävlingen ”Årets nordman”. I ömsom regnigt och soligt väder tävlade kombattanterna i grenar som sköldkrock i lag, lagbrottning och hinderbana och sedan ”Farmers Walk”, frivändning kombinerat med icke-strikt militärpress och vanliga marklyft som utslagsgrenar. Efter en hård och lerig kampeftermiddag stod ingen mindre än Nordfronts chefredaktör, Martin Saxlind, som segrare och blev därför korad Årets nordman.
Åter tillbaka i lokalen var det dags för middag där kökslaget nu bjöd på biff stroganoff och äpplekladdkaka till dessert. Barnen, som hade kunnat hoppa hoppborg under dagen eller prövat på grenarna som de vuxna tävlade i för att kunna bli Årets nordman någon gång i framtiden, kunde nu under kvällen festa till det rejält med knattedisco – något som visade sig vara mycket uppskattat bland barnen.
Men kvällen var långt ifrån slut där. För de allra minsta barnen, och deras föräldrar, väntade nu en namngivningsceremoni där sex stycken barn namngavs i en ny tradition som är tänkt att bli återkommande. Ceremonin, som var en hyllning till familjer och skapandet av nytt ariskt liv, var väldigt stämningsfull och berörde många. En av föräldrarna till de namngivna barnen, Paulina Forslund, fick efter ceremonin återvända till scenen där hon mottog ett mödradiplom i guld av Nordiska motståndsrörelsens ledare för att nyligen ha fött sitt nionde barn.
Därefter höll Fredrik Vejdeland ett föredrag om strukturell rasism mot vita. Vejdeland beskrev begreppet strukturell rasism, hur det definieras och används och att det i statliga rapporter han gått igenom inte alls belagts att det förekommer någon strukturell rasism mot icke-vita i Sverige. Samtidigt kunde Vejdeland bevisa att det finns strukturell rasism i Sverige som riktas mot just vita och att denna har stöd av olika myndigheter och regeringen.
Kvällen avslutades sedan med festligheter när baren öppnades och trubaduren Henrik Pihlström äntrade scenen och blandade gamla slagdängor med nya sådana.
Nordendagarna har blivit ett bättre arrangemang för varje år och årets upplaga tog stora kliv i att utveckla arrangemanget till att bli en verklig folkfest där såväl ungdomar som hela familjer kan ansluta.