BANANREPUBLIK. Förvaltningsrätten vill begränsa Motståndsrörelsens demonstrationsrutt för att ”undvika stora folksamlingar”. Samtidigt vill man föra tåget till Gamla Ullevi, där man uppskattar att uppemot 7 000 fans kommer att samlas för att se GAIS möta Brommapojkarna i ”årets gratismatch”.

I ett spektakulärt utfall från Göteborgs förvaltningsrätt har det beslutats att Göteborgs judars upplevda kränkthet får bestämma hur regimkritiska svenskar ska få nyttja sin demonstrationsrätt den 30 september.

Sammantaget innebär detta en demonstrationsrutt som inte ens är hälften så lång som polisens ursprungliga väg, så tåget enligt Förvaltningsrätten måste starta längre bort bort från Bokmässan och stanna långt innan den kommer i närheten av Göteborgs synagoga. Detta enligt Göteborgs judiska församlings respektive Svenska mässans överklagan av Göteborgspolisens ”begränsade demonstrationstillstånd”.

LÄS ÄVEN: Svensk domstol: Judar har rätt att bestämma hur svenskar ska demonstrera

Som slutdestination för demonstrationen har Göteborgs förvaltningsrätt anvisat ”Gamla Ullevis västra sida”.

Polisens ursprungliga demonstrationsrutt, förkortad av Förvaltningsrätten (från punkt till punkt) med Gamla Ullevi som slutdestination. Klicka för större bild.

Nordfront kan nu avslöja att samtidigt som Motståndsrörelsen ska befinna sig vid Gamla Ullevi, enligt Förvaltningsrättens önskan, kommer det att spelas en fotbollsmatch mellan Göteborgslaget GAIS och Stockholmslaget Brommapojkarna (BP) på platsen.

Förutom att det i sig är en spektakulär match så har GAIS, för att locka publik, erbjudit alla som vill att se matchen gratis. Uppgifter till Nordfront gör gällande att dessa faktorer gör att man kan förvänta sig en publik på uppemot 6 – 7 000 personer.

Att polisen känt till matchen kan man åtminstone hoppas att det inte råder någon tvekan om. Göteborgspolisen har som bekant inte valt rutten åt Förvaltningsrätten. Däremot kan man undra hur Förvaltningsrätten kan ta ett sådant beslut, utan att höra med polisen huruvida det kommer att spelas någon match vid Gamla Ullevi under den tidsintervall som de menar att Motståndsrörelsen ska befinna sig på platsen. Eller menar Förvaltningsrätten att besökare vid Bokmässan är svårare för polisen att hantera än tusentals uppeldade fotbollsfans?

Ifall Förvaltningsrättens beslut står fast är frågan om inte Motståndsrörelsens demonstration, med systemets alla ängsliga turer kring den, har blivit det slutgiltiga beviset på vilken bananrepublik Sverige har förvandlats till.


  • Publicerad:
    2017-09-25 23:44