Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

NORDFRONT AVSLÖJAR: Bomb mot asylboende kom inifrån boendets lokaler

Av Redaktionen, 2017-02-01
redaktionen@nordfront.se

GÖTEBORG. Den bomb som exploderade vid asylboendet i Västra Frölunda den 5 januari kom inifrån själva boendet. Det avslöjar en källa från Migrationsverket som Nordfront pratat med.

asylboendet-entren

Asylboendet ligger i Norse Hotels hotellbyggnader. Foto: Nordfront.se

I januari har ett bomddåd och ett försök till bombdåd ägt rum på två asylboenden i Göteborg. Ett den 25 januari vid asylboendet på Lilleby camping i Torslanda och ett tidigare under månaden, den 5 januari, på asylboendet i Norse Hotels lokaler vid Järnbrott i Västra Frölunda. Nordfront kan nu avslöja det som övrig media inte skriver om – att bomben i Västra Frölunda har placerats inne i asylboendet.

”De kan bli aggressiva om de får avslag”
Det var den 5 januari som en anställd på Migrationsverket skadades efter en explosion i en sopcontainer utanför asylboendets lokaler vid Järnbrott i Västra Frölunda. Detta var det allvarligaste bombdådet av tre på kort tid i Göteborg och det enda där en person skadats – och det allvarligt.

Explosionen skedde i samband med att den anställde slängde soporna och mannen har vårdats sedan dess på Sahlgrenska sjukhuset för allvarliga skador. Han har splitterskador på kroppen och båda benen bröts av under explosionen. Dådet rubriceras som mordförsök.

containern

Sopcontaintern där bomben exploderade. Foto: Nordfront.se

Vad som inte framgår av mainstream-medias artiklar är var bomben kommer ifrån. Nordfront kan nu avslöja att bomben var placerad i en sopsäck och att Migrationsverkets anställde hämtade bomben inifrån själva asylboendet. Det är med andra ord högst troligt att det är någon från asylboendet som byggt eller placerat ut bomben.

Nordfronts källa, som vill vara anonym, arbetar själv för Migrationsverket på en position där man har tillgång till just detaljer kring säkerhetsfrågor och bedöms som tillförlitlig med stor insyn. Källan berättar att bomben fanns i just den sopsäck som dennes kollega hämtat från asylboendet för att slänga i sopcontainern.

Personen berättare vidare hur Migrationsverket informerat de anställda om hur man skyddar sig mot just bombdåd. Det finns en ”Checklista vid hot/bombhot” som de anställda fyller i vid sådana här situationer.

— Om de (asylanterna. Reds. anm) får avslag kan många av dem bli aggressiva, svarar vår källa när vi frågar varför en sådan checklista finns.

Den anställde berättar vidare att man försökt motarbeta planerna på att öppna upp garaget till Migrationsverkets huvudlokaler i Svingeln för allmänheten. Detta då just bomber och andra liknande föremål inte ska kunna smugglas in eller placeras i byggnader som har med Migrationsverket att göra.

— Det måste vara låst som det är nu, säger personen.

Bombhot är tillräckligt vanliga.

Checklista för Migrationsverkets anställda. Foto: Nordfront.se

Mainstream-media försöker koppla Motståndsrörelsen till bombdåd
Mainstream-media har försökt att koppla samman Nordiska motståndsrörelsen med bombdådet mot asylboendet. SVT skriver att nazistkopplingar utreds efter bombvåg och pekar där ut Motståndsrörelsen. Detta eftersom en person knuten till organisationen har häktats misstänkt för en explosion mot en AFA-lokal som ägde rum i november. Den häktade nekar till brott.

Enligt vad SVT skriver i rubriken av sin artikel så utreds nu Nordiska motståndsrörelsen för alla tre bombdåd, ett påstående som SVT inte verkar ha fog för om man läser artikeln i sin helhet. De enda uppgifterna som kommer fram är att Mats Ljungqvist, kammaråklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, leder alla tre förundersökningarna och att han på SVT:s ledande frågor svarat att man inte söker ett samband men att man heller inte kan utesluta det.

SVT intervjuar vidare en ”expert” vid namn Christer Mattsson, som hävdar att Nordiska motståndsrörelsen ”sysslar med politisk terror”. Utan ifrågasättande från SVT anklagar Mattsson implicit Nordiska motståndsrörelsen för en mordbrand mot ett kommunalråd i Skurup – en suspekt historia som saknar misstänkta och mycket väl kan ha varit ett försäkringsbedrägeri eller en så kallad false flag-attack för att kunna framkalla just lögnaktiga hetsartiklar i massmedia.

Christer Mattsson är bland annat känd för att driva Toleransprojektet där han skickar iväg barn på skuldresor till Auschwitz. I SVT beskrivs Mattsson, som är uttalat fientlig till Nordiska motståndsrörelsen, som en objektiv forskare.

SVT:s fejknyhet sprids nu av många andra mainstream-medier. En av dem som återger SVT:s falska nyhet är tidningen Fria Tider där skribenten, Mattias Albinsson, också grundlöst hävdar att utredarna ”misstänker kopplingar”. Albinsson har tidigare uttalat att han ”vill tysta” nationella krafter vilket gör att han har samma utgångspunkt som SVT och resten av lögnmedia.


  • Publicerad:
    2017-02-01 19:50