ALMEDALEN. I media beskrevs han som en ”oskyldig Visbybo”, utsatt för rasism och polisbrutalitet. I verkligheten är han en narkoman och förhärdad våldsbrottsling som hotade och trakasserade Nordfronts journalister under tre dagar i Almedalen.

Abdo Mohamed Ali – oskyldig Visbybo eller kriminellt belastad narkoman med ”skört psyke”?

Fallet med den hotfulle afrikanen som trakasserade Nordfronts journalister så ofta och så mycket att han till slut tvingades föras bort av polisen är ett bra exempel på vilken förljugen bild fiendemedia försöker skapa av Motståndsrörelsen och organisationens framgångar i Almedalen.

Afrikanen i fråga heter Abdo Mohamed Ali (830915-0558) och är en välkänd kriminell narkoman i Visby med omnejd.

Redan på fredag förmiddag dök Abdo upp, vilket går att se i Nordfronts liveuppdatering för dagen. Han förföljde, hotade och trakasserade Nordfronts journalister och betedde sig på ett sådant sätt att man kunde misstänka drogpåverkan.

Här trakasserar Abdo Motståndsrörelsens aktivister under fredagen.

Polisen fick även då ingripa och forsla bort Abdo från platsen.

Vidare avslöjades han med att försöka stjäla böcker från Nordfront förlag, ett stöldförsök som helagotland.se beskriver som att han ”bad om en broschyr”.

— De sa att den kostade pengar för såna som mig, berättar han i lokaltidningens snyftreportage.

Att Nordfront förlags produkter kostar för alla är förstås något man inte anser relevant att nämna i sammanhanget.

Även Nyheter24 skrev som bekant en fake news-artikel om polisens insats mot Abdo, vilket Nordfront redan uppmärksammat.

LÄS ÄVEN: Nordfront avslöjar Nyheter24:s Fake News-artikel om ”trakasserad Visby-bo”

I artikeln skriver man att Abdo ska ha blivit behandlad illa av en medlem i Nordiska motståndsrörelsen ”med anledning av hans hudfärg”. Att han under hela vistelsen betedde sig hotfullt var förstås inte intressant att ta upp.

Att ett stort antal icke-vita som betedde sig helt normalt kunde föra långa och givande diskussioner med Motståndsrörelsens representanter i Almedalen både före och efter Abdos charader kan också vem som helst se från våra livesända videos från dagarna, inklusive Nyheter24.


Abdo Mohamed Ali gör motstånd när han förs bort av polisen under Almedalen.


Motståndsrörelsens Emil Hagberg diskuterar med ett gäng invandrarungdomar i Almedalen.

Vem är då denne ”oskyldiga Visbybo” som enligt lögnpressen inte bara utsatts för rasism och diskriminering av ”nazister”, utan även av de poliser som kommenderas ut av systemet för att ”hålla koll” på dem?

Nordfront kan avslöja att Abdo är långt ifrån en ”oskyldig förbipasserande”. Bara under de senaste fem åren är han dömd för flertalet narkotikabrott, stölder, misshandlar, försök till utpressning, övergrepp i rättssak med mera.

2013 dömdes han exempelvis för grov misshandel, stöld och ringa narkotikabrott till ett och ett halvt års fängelse efter att ha gett sig på en bekant med kniv och krävt honom på pengar. Knivattacken skedde medan han fortfarande var villkorligt frigiven från ett åtta månaders fängelsestraff för bland annat misshandel.

I domen står också att något annat straff än fängelse är uteslutet eftersom Abdo har flera domar bakom samt att han ”haft problem med missbruk och hans psykiska hälsa bedöms som skör”.

Att bli omhändertagen av polis verkar inte heller vara något som Abdo är främmande inför, då våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd är inbakat i flera av hans domar.

Frågan är således om helagotland.se och Nyheter24 skulle tolerera att en sådan person förföljde och hotade deras journalister, eller om man utnyttjar en kriminell narkomans snyfthistoria för att vinna politiska poänger?


  • Publicerad:
    2017-07-18 23:26