Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Nordfront under december och november

Av Martin Saxlind, 2018-01-08
martin.saxlind@nordfront.se

MÅNADEN SOM GÅTT. December och november var två nyhetsintensiva månader där vi också höjde kvaliteten på vår filmproduktion.

Månaden som gått:

I Månaden som gått summerar chefredaktören Nordfronts arbete den gångna månaden och resonerar kring hemsidans utveckling.

Jag fick inte till någon månadssummering för november. Det berodde inte på att inget hände i november, utan snarare på att mina anteckningar över intressanta och viktiga saker från månaden blev för långa i kombination med att jag också hade fullt upp med att korrekturläsa Motståndsrörelsens 20-årsbok och vanliga artiklar. Därför tänkte jag gå in på novembers arbete även i den här artikeln som egentligen ska fokusera på december, men det passar bra då det finns ett gemensamt tema för de två månaderna.

Det var nämligen i november som premiäravsnittet av Studio Nordfront sändes och det var i november som Motståndsrörelsens filmproduktion inte bara tog fart sett till mängden filmer, utan även vad gäller kvalitén på filmerna.

Mina favoritfilmer från de senaste två månaderna:

* Näste 6:s banderollaktion och flygbladsutdelning under ”Black Friday”.

* Filmen från den senaste överraskningsdemonstrationen i Göteborg som polisen på ett grundlagsvidrigt sätt slog ner på, vilket till och med fått personer som normalt sett inte sympatiserar med Motståndsrörelsen att konstatera att Sverige upphört att vara en demokrati och rättsstat.

* Protestaktionen utanför Finlands ambassad i Stockholm.

* Flygbladsutdelningen i Stockholm den 2 december.

* Reportaget om skurkkommunen Nyköpings försök att stoppa Motståndsrörelsens kampsportsträningar.

* Aktionen mot sionistmötet i Stockholm.

* Nyårshälsningen från Danmark.

Vissa av filmerna är spännande att titta på tack vare det actionspäckade filmmaterialet, andra var inte lika dramatiska men ändå klippta på ett estetiskt tilltalande sätt som fångar tittarens intresse.

Film och TV tillhör definitivt framtiden och Studio Nordfront har varit ett trevligt tillskott på Nordfront. Vår uppesittarkväll blev så pass lyckad att självaste Arne Weise var tvungen att kommentera den. Vi fick också nästan tre gånger så många tittare på vår uppesittarkväll som SD:s sändning med Jimmie Åkesson fick.

NTV sände också live från demonstrationerna i Helsingfors på Finlands självständighetsdag och överraskningsdemonstrationen i Göteborg samt Motståndsrörelsens 20-årsfirande och två kommunfullmäktigemöten.

Bankernas attack mot demokratin
Jag nämnde det redan i månadsrapporten för oktober, men det var först i november som vi gick ut med en mer omfattande förklaring om de problem som Motståndsrörelsen och Nordfront har med det svenska bankväsendet. Först fick vi våra Swish-nummer och ”internettjänster” indragna, vilket innebär att alla våra bankärenden måste skötas genom att kassören fysiskt besöker banken. Detta följdes sedan med att konton stängdes ner och när vi försökte öppna konton på nya banker nekades vi detta. Det spelar heller ingen roll vilken förening som ansöker om att öppna konton, utan det verkar som att ledande personer inom Motståndsrörelsen personligen blivit portade av det svenska bankväsendet. Till och med mindre och alternativa banker som JAK-banken ingår i bojkotten av oss.

Som en konsekvens av detta har det blivit mycket svårare för de som vill stödja Nordfront eller Motståndsrörelsen ekonomiskt att göra detta. Just nu kan man stödja oss via Hatreon eller genom att donera kontanter.

En annan tråkig konsekvens är att Nordfront förlag inte kan ta emot beställningar, då förlaget inte kan ta emot betalningar.

Även om varken Motståndsrörelsen eller Nordfront stoppas av detta är det en stor skandal att bankväsendet lägger sig i svensk politik genom att sätta käppar i hjulen för en politisk rörelse som de ogillar. I ett modernt samhälle som går i en alltmer kontantlös riktning borde rätten till bankkonton vara en ”mänsklig rättighet” som staten garanterar medborgarna och de grundlagsskyddade föreningar och företag som dessa driver.

Utöver Nordfront och Motståndsrörelsen har även Nordisk Ungdom och Motpol drabbats av bankbojkotten.

Nyheter
Nyheternas nyhet i december var helt klart att Expo-profilen Alex Bengtsson outades som en misogyn metoo:are och misstänkt våldtäktsman. Detta förtjänade så klart en egen mem-artikel. Även Mona Sahlin, som har suttit i Expos styrelse, figurerade i nyheterna och breddade sitt brottsregister genom att bli dömd för två fall av skattebrott.

En annan grej som fick stort medialt genomslag var att Nordfront införskaffat 168 000 strafftidsbeslut från Kriminalvården, vilket är alla beslut som fattats mellan den 10 maj 2004 och den 8 januari 2015. Vi lät Gangrape Sweden gå igenom datan och kunde därefter konstatera att invandrare avtjänar en majoritet av den tid som brottslingar spenderar i fängelse i Sverige. Under den aktuella tidsperioden utgjorde dock svenskar, med liten marginal, en majoritet av de brottslingar som blivit dömda till fängelse.

Granskningen blev den största analysen av invandrares brottslighet som gjorts på väldigt lång tid. Gangrape Sweden publicerade all data öppet på sin hemsida, något som skapade ett medialt drev och en juridisk fara då den hemsidan saknar utgivningsbevis. Därför togs uppgifterna sedermera ner från deras hemsida. Nordfront håller för närvarande på att se över möjligheterna för oss att på egen hand offentliggöra uppgifterna på vår sida som har ett utgivningsbevis och i journalistiskt syfte får hantera personuppgifter på sätt som andra aktörer inte får.

Jag kan här också passa på att nämna att Nordfront har kommit över ännu mer dokument från Kriminalvården som säkerligen kommer resultera i nya avslöjanden under 2018. Myndighetspersoner och andra som har journalistiskt intressant information att dela med sig av är välkomna att höra av sig till oss via research@nordfront.se

Andra intressanta nyhetshändelser i november och december:

* NRK släppte dokumentären ”Raskrigarna” som är unik då det är första gången Motståndsrörelsen låtit frilansjournalister (som arbetar åt mainstreammedia) följa organisationen från insidan.

* Nordfront avslöjade att en skola i Ludvika ignorerade att en äldre rasfrämling misshandlat en svensk elev efter att främlingens lillebror hamnat i bråk med en annan svensk elev på skolan. Rektorerna svarade med att börja bekämpa främlingsfientlighet och mejlade föräldrar som har barn på skolan om vikten av att de pratar om ”demokrati” och ”jämlikhet” med sina barn. Motståndsrörelsen agerade också mot detta genom en banderollaktion utanför skolan där det visade sig att många av barnen ser igenom den statliga mångkulturpropagandan som lärarkåren försöker pracka på dem.

* I november släppte Totalförsvarets forskningsinstitut en rapport som i och för sig innehöll en del felaktigheter, men ändå tydligt visade att Nordfront har god tillväxt och ses som en viktig aktör bland de alternativa medierna.

* De senaste 20 åren har IQ-nivån sjunkit i Norden. Enligt mainstreammedia har det inget med invandringen att göra. En Nordfront-läsare hade dock en annan åsikt.

* Andreas Carlsson fick 300 000 kr i skadestånd av svenska staten för att felaktigt ha frihetsberövats efter att nationalister och vänsterextremister hamnat i bråk i Malmö. Redan 2014, dagen efter bråket, drog jag – utan att ha någon unik insyn i fallet – slutsatsen att det mest sannolikt var vänsterextremisterna som gått till attack. Etablerad media basunerade ut en annan åsikt: Att det var en ”nazistattack” och att den våldsbejakande vänsterextremisten Showan Shattak var ett oskyldigt offer. Historien gav mig rätt och fulmedia fel och Showan fick inget annat än vad han förtjänade.

* Jonas Nilsson stängdes av från Sveriges MMA-landslag då han uttryckt politiskt inkorrekta åsikter på sociala medier. Nilsson har inte begått något ”åsiktsbrott” i juridisk mening, men straffas ändå för feltänk av landslaget.

* 30 september-demonstrationens rättsliga efterspel har visat att de 22 personer som deltog i Motståndsrörelsens demonstration och hängdes ut av media när polisen anhöll dem inte hade begått något brott. Däremot dömdes elva personer som ”motdemonstrerade” genom att slunga sten på polisen. Bland de dömda hittar vi en ökänd våldtäktsman, en somalier som påstår sig ha tränats i stenslungning av Al-Shabab samt en brottsling som nu i ett annat fall är misstänkt för mord. En av vänsterextremisterna erkände också att han kissade ner sig själv när polisen grep honom.

Rekommenderad läsning
Utöver nyheter har Nordfront publicerat ett antal mer tidlösa och läsvärda artiklar:

* Naturliga barn

* Svenskar, dags att vakna!

* Judarna har alltid Israel – vad har vi?

* En tidig julklapp – nationellt romansläpp

* Om julstämningen som kom av sig

* Jultraditioner

* Vad är fascism?

* Star Wars: The Last Jedi – ännu en film förstörd av feminism och politisk korrekthet

* Årets nyårstal av Simon Lindberg

Redaktionella förändringar
Som vissa uppmärksamma läsare redan kan ha noterat har Sebastian Elofsson upphört att vara kampredaktör. Detta för att fokusera på det lokala kamparbetet i Näste 3.

Elofsson, Olofsson och Börjesson.

Elofssons ersättare har blivit Daniel Olofsson som redan ingick i såväl Nordfronts huvudredaktion som kampredaktionen. Olofsson har sedan han tog över gjort ett bra jobb med att organisera rapporteringen av nästenas aktivism. Tack vare Olofsson och nästeskorrespondenterna kommer artiklar om offentliga aktiviteter numera oftast upp samma dag som aktionen ägde rum, vilket ofta inte varit fallet tidigare.

Då Olofsson redan skriver mycket artiklar inom andra områden har vi valt att låta William Börjesson, en av nästeskorrespondenterna, skriva månadsrapporterna som summerar Motståndsrörelsens aktivism. En annan anledning till det beslutet är att Börjesson är en yngre skribent med stor utvecklingspotential som vi tror kommer utvecklas med uppgiften.

2018
Vi har nu gått in i ett nytt år som garanterat kommer att bli politiskt intensivt. I Sverige har vi val till riksdag, kommuner och landsting och i USA är det mellanårsval. Även om man bortser från valen händer det mycket intressant utrikespolitiskt samtidigt som vi inrikespolitiskt måste elda på det folkliga uppvaknandet.

Vill du vara med och hjälpa Nordfront att skriva historia i år? Kontakta mig på martin.saxlind@nordfront.se


  • Publicerad:
    2018-01-08 15:15